30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
a töltelékhez:
4 tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1,5 dl baracklekvár
A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.
A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. A fánkhpz Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Miko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tojást a mézzel, a cukorral és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, és 1 órára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztasaláta: A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Közben elkészítjük az öntetet: az egyik uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű