30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
a töltelékhez:
4 tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1,5 dl baracklekvár
A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.
A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek. A tojásfehérjét a cu...
Elkészítési idő:A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bá...
Elkészítési idő:Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: