Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája

a töltelékhez:

4 tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1,5 dl baracklekvár

Elkészítés:


A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Churros  spanyol fánk
Churros spanyol fánk

A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. A fánkhpz Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Miko...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézes szelet lekváros- diós töltelékkel
Mézes szelet lekváros- diós töltelékkel

Összekeverjük a tojást a mézzel, a cukorral és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, és 1 órára hűtőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tzatzikis tésztasaláta, citromos-joghurtos csirkenyá
Tzatzikis tésztasaláta, citromos-joghurtos csirkenyá

Tésztasaláta: A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Közben elkészítjük az öntetet: az egyik uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Hozzákeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sokhagymás rakott csirke
Sokhagymás rakott csirke

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk