Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája

a töltelékhez:

4 tojásfehérje
25 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1,5 dl baracklekvár

Elkészítés:


A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes mesekeksz
Mézes mesekeksz

A száraz hozzávalókat összeöntöm elmorzsolom a vajat majd mézzzel tésztát gyurok belöle beteszem a hütőbe egy éjszakára becsomagolom. másnap erősen belisztezett deszkán vékonyra n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli
Beigli

Eredetileg bejgli recept, tehát fel lehet tekerni, én nem próbálkoztam vele. A tölteléket egy lábasban összemelegítjük majd kihűtjük. A tésztát összegyúrtam, egy részét belenyomkod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó (Kálci)
Zserbó (Kálci)

A tejet meglangyosítjuk és rakunk bele egy keveset a porcukorból. Belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Ha megvan, akkor hozzászitáljuk a porcukrot, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)

1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk