2-3 tojás
2-3 vékony szelet jó minőségű, füstölt sonka
1/2 tk. olaj vagy zsír
Só
Személyenként 2-3 tojást, és 2-3 szelet (3-6 dkg) füstölt sonkát számolj.
Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, olvaszd fel benne a zsiradékot vagy öntsd bele az olajat.
Vedd vissza a lángot közepesre, tedd bele a sonkaszeleteket, és kb. 1-1,5 perc alatt közepesen pirítsd meg az egyik oldalukat.
Megjegyzés: Mivel a sonka már nyers állapotában is fogyasztható (a füstölés-pácolás miatt), ezért a hőkezelésre nem a fogyaszthatóság, csak az ízek kiemelése miatt van szükség, tehát nem kell túlsütni.
Fordítsd meg a sonkát, üsd a tojásokat a sonkaszeletekre, vagy éppen a szeletek közé, ha jobban átsütve szereted. Vigyázz, hogy a sárgája egészben maradjon. Ízlés szerint sózd meg a fehérjét (ha a sárgáját sózod, akkor sütés után foltos lesz), és szükség esetén egy spatulával vagy a serpenyő enyhe mozgatásával hagyd, hogy a fehérje a serpenyő teljes felületén elterüljön.
Megjegyzés: A ham end eggs esetében a tojás mindig tükörtojás-szerűen van sütve. Ha keverve készíted, az is finom étel, de akkor sonkás rántottának hívják.Közepes lángon süsd kb. 2 percig, amíg a fehérje megszilárdul.
Ha nem szereted a folyós sárgáját, akkor egyrészt lefedheted sütés közben, vagy kb. 1 percre megfordíthatod az egészet, hogy a teteje is átsüljön.
Összegyúrni , aztán pár órára be a fagyóba , és lehet sütni . 150 fokon 6-7 percig
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetej...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gyúrjuk, amíg összeáll, majd cipót formázunk belőle. Alufóliába becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk. 2. Kb 5 mm vastagra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. 3. A tetejét egész tojássak megkenjük. 4. Kivajazott, lisztezett tepsi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű