Hozzávalók 4 főre
15 dkg gesztenyemassza
1 ek kakaópor
3 tojás
16 dkg liszt
1 tk búzadara
Hozzávalók az öntethez
15 szem szegfűszeg
20 dkg meggybefőtt
1 fahéjrúd
4 dkg cukor
1 narancs
1 ek keményítő
A lisztből, a búzadarából, a kakaóból és 2 tojásból, kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Tésztanyújtóval 1 – 1,5 mm vastagságú lapokat nyújtunk belőle. A tésztalapokat megkenjük a harmadik tojással, majd egymástól 6-7 cm-re helyezzük a kb. 3 cm átmérőjű gesztenye töltelékeket. A töltelékre ráhajtjuk a maradék tésztát, majd késsel vagy ravioliszaggatóval felvágjuk 6-7 cm-es darabokra. Széleit összenyomkodjuk, majd lobogós, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.
A meggymártáshoz a meggybefőttet a levével és a cukorral összefőzzük. Egy negyed narancsba belenyomkodjuk a szegfűszegeket, majd a meggyhez adjuk. Ízesítjük még fahéjjal. A keményítőt kikeverjük fél dl hideg vízzel, és apránként besűrítjük vele a meggymártást. Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a narancsot és a fahéjrudat.
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús min...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: KözepesA rizst a megszokott módon megfőzzük, majd félretesszük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is. Amikor a kolbász elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy cikkekre-kockákra vágjuk. Ha parasztkolbászt használunk, akkor pár pillanatra víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű