Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri gombás pirítós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 fej barna csiperkegomba
1 db MAGGI Pörköltszaftkocka
1 csomag vékonyan felszeletelve zöldhagyma
1 db lereszelve zellerszár
1 csomag apróra vágva petrezselyemlevél
1 ág kakukkfű
1 ág borsikafű
2 db vékonyan felszeletelve fokhagymagerezd
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
8 szelet pirítós

Elkészítés:


Töröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra.

Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat.

Adjuk hozzá a hagymát, a gombát, a borsikafüvet vagy kakukkfüvet és a fokhagymát, pirítsuk tovább, amíg a gomba össze nem esik.

Öntsük fel egy kevés vízzel és tegyük bele a Maggi kockát. Pároljuk el a folyadék zömét.

Ha kész, zárjuk el a hőforrást és keverjük hozzá a vágott petrezselymet.

Pirítóssal tálaljuk.

Szilveszteri gombás pirítós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KALÁCS SÓSAN HÚSVÉTRA *
KALÁCS SÓSAN HÚSVÉTRA *

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb harminc percig hagyjuk állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Flódni
Flódni

A tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A fehérbort / tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

A száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, cukrot, fűszert és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagyobb tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült burgonya
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Csőben sült burgonya

1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk