menu

Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri gombás pirítós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 fej barna csiperkegomba
1 db MAGGI Pörköltszaftkocka
1 csomag vékonyan felszeletelve zöldhagyma
1 db lereszelve zellerszár
1 csomag apróra vágva petrezselyemlevél
1 ág kakukkfű
1 ág borsikafű
2 db vékonyan felszeletelve fokhagymagerezd
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
8 szelet pirítós

Elkészítés:


Töröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra.

Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat.

Adjuk hozzá a hagymát, a gombát, a borsikafüvet vagy kakukkfüvet és a fokhagymát, pirítsuk tovább, amíg a gomba össze nem esik.

Öntsük fel egy kevés vízzel és tegyük bele a Maggi kockát. Pároljuk el a folyadék zömét.

Ha kész, zárjuk el a hőforrást és keverjük hozzá a vágott petrezselymet.

Pirítóssal tálaljuk.

Szilveszteri gombás pirítós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
cm Diós papucs leveles tésztával
Avatar Katalin Kedvelnék
cm Diós papucs leveles tésztával

leveles tésztát 2-3 óra alatt szobahőmérsékleten kiolvasztom beállítom a sütőt 160 fokra egy tepsibe sütőpapírt vágok a tojásfehérjét az édesítővel felverem, hozzákeverem a bar...

Elkészítési idő: 40 p
Nehézség: Könnyű
share
Mézeskalács GM
Mézeskalács GM

Az egészet összegyúrtam. Beliszteztem,fóliában egy éjszakát hűtőben pihen.180 fokon 8-10 perc.A tetejére marcipánt tettem és cukormázzal díszítettem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi Fahéjas csillagok
Karácsonyi Fahéjas csillagok

2 tojásfehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. A hab legyen egészen kemény. Csak ezután adjuk hozzá az őrölt mandulát és fahéjat. Ennél a fázisnál már ne használjunk habver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes ♥ Csokis mézes puszedli
Mézes ♥ Csokis mézes puszedli

Először a mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk