4 fej barna csiperkegomba
1 db MAGGI Pörköltszaftkocka
1 csomag vékonyan felszeletelve zöldhagyma
1 db lereszelve zellerszár
1 csomag apróra vágva petrezselyemlevél
1 ág kakukkfű
1 ág borsikafű
2 db vékonyan felszeletelve fokhagymagerezd
ízlés szerint olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
8 szelet pirítós
Töröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra.
Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat.
Adjuk hozzá a hagymát, a gombát, a borsikafüvet vagy kakukkfüvet és a fokhagymát, pirítsuk tovább, amíg a gomba össze nem esik.
Öntsük fel egy kevés vízzel és tegyük bele a Maggi kockát. Pároljuk el a folyadék zömét.
Ha kész, zárjuk el a hőforrást és keverjük hozzá a vágott petrezselymet.
Pirítóssal tálaljuk.
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb harminc percig hagyjuk állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A fehérbort / tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, cukrot, fűszert és a szódabikarbónát összekeverjük egy nagyobb tálban. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a tojást és a mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű