Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi sajtos


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl (szobahőmérsékletű)
- 2 tojássárgája
- 2 csapott teáskanál só

+ a tetejére 1 felvert tojás
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:


1. Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe, összekeverem és kb. 10 percig futtatom.
2. A lisztet összekeverem a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojássárgákat és az élesztős tejfölt, majd jól összedolgozom a tésztát. 1-1,5 óráig pihentetem.
3. Kinyújtom kb. 3-4 mm vastagra különböző formákra kiszaggatom.A tetejét lekenem a felvert tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Natur sertésszelet
Natur sertésszelet

A hús szeleteket,kevés vízben megpárolom.Teszek kevés olajat,sót,borsot,kicsi fokhagymaport,vegetát és egy póréhagymát karikázok alá. Többször megforgatom,lesütöm,kicsi pirospaprik...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Juhsajtos töltött padlizsán, csípős paradicsomszóssz
Juhsajtos töltött padlizsán, csípős paradicsomszóssz

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép mara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (zserbó)
Szaloncukor (zserbó)

A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Harcsahalászlé (Hargitai György)
Harcsahalászlé (Hargitai György)

Ha csak pontyot kapunk, az sem baj, alaplének tökéletes! Kb. 6 liter vízbe feltesszük főni a megmosott, tisztított haldarabokat. Fejből a keserűfogat, a kopoltyút és a szemeket ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk