Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl (szobahőmérsékletű)
- 2 tojássárgája
- 2 csapott teáskanál só
+ a tetejére 1 felvert tojás
Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 10 perc
1. Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe, összekeverem és kb. 10 percig futtatom.
2. A lisztet összekeverem a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojássárgákat és az élesztős tejfölt, majd jól összedolgozom a tésztát. 1-1,5 óráig pihentetem.
3. Kinyújtom kb. 3-4 mm vastagra különböző formákra kiszaggatom.A tetejét lekenem a felvert tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütöm.
A krémsajtot vízgőz fölött, egy edényben megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkezdjük habosra keverni. Beleszóru...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt) A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Rövid időre félretesszük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tortát a felhasználást megelőző nap kell elkészíteni! A habtejszínt és az edényt amiben felvered, tedd a hűtőbe! ♥ Tojáshab: 6 tojásfehérjét 1 csipet sóval kezdjed el verni, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű