500 g sertés darált hús (sovány),1.5 fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,2 db tojás (közepes, "M"-es méretű),2 db zsemle (szikkadt)
só,fekete bors (őrölt), fűszerpaprika
A beforgatáshoz:: zsemlemorzsa
A sütéshez: étolaj
Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.ízes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem). A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg. Végül nem túl forró olajban süssük ki.
A lazacpatkókat leöblítjük, meghintjük néhány csepp citromlével (ez különösen fontos a lazac esetében, mert egyfelől nagyon átható a szaga, másfelől törékeny a húsa, és a citrom me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzia Ani! A karácsonyi ünnepekre Lappföldre utaztunk, és nemrég jöttünk haza, ott pedig nem volt internet összeköttetésem. A tejszínes szilvakrém receptje, amit igen jól tudsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk. Ha felolvadt, hozzátesszük a cukrot, a kakaót, a pudingport, a kávét, majd jól összekeverjük. Legvégül a tejet is hozzáadjuk. A tűzhelyen alacsony foko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az ízesítőket majd a tojást és azzal is kavarjuk egy kicsit. Utána felváltva hozzá adjuk a lisztet és a diót (vagy a mandulát vag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű