menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g sertés darált hús (sovány),1.5 fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,2 db tojás (közepes, "M"-es méretű),2 db zsemle (szikkadt)
só,fekete bors (őrölt), fűszerpaprika
A beforgatáshoz:: zsemlemorzsa
A sütéshez: étolaj

Elkészítés:


Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.ízes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem). A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg. Végül nem túl forró olajban süssük ki.

Fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szaloncukor (cukormentes kókuszos)
Szaloncukor (cukormentes kókuszos)

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hűtőbe rakjuk akár egy éjszakára pihenni. Szaloncukor alakúra formáljuk. (Jól használható a szilikonos jégkockatartó.) A bevonathoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves

1. Egy fazékban olajat melegítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fűszerezzük. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tiramisu rolád - sütés nélkül (Nassolda)
Tiramisu rolád - sütés nélkül (Nassolda)

Egy tálcát celofánnal borítunk. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a tejeskávéban, majd egymás alá két sorban szorosan 8-8 darabot felsorakoztatunk. Celofánnal lefedjük és hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hópuszedli
Hópuszedli

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, m...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk