Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 800 g pulyka comb filé
- 250 g szeletelt bacon
- 1 tojás
- só
- bors
- fél szerecsendió
- 1 tk. morzsolt bazsalikom
- fél fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 cs. petrezselyem
- 3 ek. tejszín
- 3 ek. pankó morzsa
- 6-8 szem főtt gesztenye
- 2 ek. olaj
- 2 ek. szójaszósz

Elkészítés:


A pulykacombokról leszeleteljük a kiálló vastagabb részeket, úgy hogy nagyjából azonos vastagok legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tépünk az alufóliából akkora méretet duplán, hogy kényelmesen elférjenek az egymás mellé rakott húsok és a végét még be tudjuk tekerni. Pár csepp olajjal megkenjük a fóliát, ahova majd a bacon-fonatot készítjük. Egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, a végére pedig egy szeletet merőlegesen helyezzünk és minden második szalonnát visszahajtjuk merőlegesre. Ráhelyezzük a második szeletet, majd visszahajtjuk a felhajtottakat..Ezt addig ismételjük, amíg elkészül a szalonna fonat. A leszedett nyesedéket használjuk majd a töltelék készítéséhez, de ez ne legyen 150 grammnál több. Aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a hagymát, fokhagymát, tejszínt és a fűszereket és pépesítjük.
Egy tálba tesszük és hozzákeverjük a durvára vágott petrezselyemzöldet, a pankó morzsát és a kézzel nagyobb darabokra morzsolt főtt gesztenyét. A fűszerezett combot a fonat alsó harmadára tesszük és kb. 6-7 cm szélességben eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a fólia segítségével szorosra tekerjük, ügyelve arra, hogy ne tekerjük bele a fóliát. A végét összetekerjük, mint egy szaloncukornál. 180 fokra előmelegített sütőben 65-70 percig sütjük. Ezután kitekerjük a fóliából, a fonatot vékonyan megkenjük szójaszósszal és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilveszter sütemény-2
Szilveszter sütemény-2

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vanilin cukrot és a tojásokat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát lisztez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Skót tojás
Skót tojás

A skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ázsiai hátszín saláta bok choyjal, édesköménnyel, sz
Ázsiai hátszín saláta bok choyjal, édesköménnyel, sz

1. A hátszínt megkenem a mustárral, egy passzentos dobozba teszem, és felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje. A dobozt lezárom, és alkalmanként megrázogatva 5 napig pácolom. A sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Zongorabillentyü
Zongorabillentyü

A darált diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást és gyors mozdulatokkal össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk