- 800 g pulyka comb filé
- 250 g szeletelt bacon
- 1 tojás
- só
- bors
- fél szerecsendió
- 1 tk. morzsolt bazsalikom
- fél fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 cs. petrezselyem
- 3 ek. tejszín
- 3 ek. pankó morzsa
- 6-8 szem főtt gesztenye
- 2 ek. olaj
- 2 ek. szójaszósz
A pulykacombokról leszeleteljük a kiálló vastagabb részeket, úgy hogy nagyjából azonos vastagok legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tépünk az alufóliából akkora méretet duplán, hogy kényelmesen elférjenek az egymás mellé rakott húsok és a végét még be tudjuk tekerni. Pár csepp olajjal megkenjük a fóliát, ahova majd a bacon-fonatot készítjük. Egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, a végére pedig egy szeletet merőlegesen helyezzünk és minden második szalonnát visszahajtjuk merőlegesre. Ráhelyezzük a második szeletet, majd visszahajtjuk a felhajtottakat..Ezt addig ismételjük, amíg elkészül a szalonna fonat. A leszedett nyesedéket használjuk majd a töltelék készítéséhez, de ez ne legyen 150 grammnál több. Aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a hagymát, fokhagymát, tejszínt és a fűszereket és pépesítjük.
Egy tálba tesszük és hozzákeverjük a durvára vágott petrezselyemzöldet, a pankó morzsát és a kézzel nagyobb darabokra morzsolt főtt gesztenyét. A fűszerezett combot a fonat alsó harmadára tesszük és kb. 6-7 cm szélességben eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a fólia segítségével szorosra tekerjük, ügyelve arra, hogy ne tekerjük bele a fóliát. A végét összetekerjük, mint egy szaloncukornál. 180 fokra előmelegített sütőben 65-70 percig sütjük. Ezután kitekerjük a fóliából, a fonatot vékonyan megkenjük szójaszósszal és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk (szükség e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 200 fokra előmelegítem. Először a krémet készítem el. Ehhez a tojássárgát a cukorral, vaníliás cukorral és étkezési keményítővel habossá keverem. Egy külön edényben a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hints...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőpróba karácsony előtt: 7 fejedelmi húsétel http://receptneked.hu/cikkek/foproba-karacsony-elott-7-fejedelmi-husetel/
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz