Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 800 g pulyka comb filé
- 250 g szeletelt bacon
- 1 tojás
- só
- bors
- fél szerecsendió
- 1 tk. morzsolt bazsalikom
- fél fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 cs. petrezselyem
- 3 ek. tejszín
- 3 ek. pankó morzsa
- 6-8 szem főtt gesztenye
- 2 ek. olaj
- 2 ek. szójaszósz

Elkészítés:


A pulykacombokról leszeleteljük a kiálló vastagabb részeket, úgy hogy nagyjából azonos vastagok legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tépünk az alufóliából akkora méretet duplán, hogy kényelmesen elférjenek az egymás mellé rakott húsok és a végét még be tudjuk tekerni. Pár csepp olajjal megkenjük a fóliát, ahova majd a bacon-fonatot készítjük. Egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, a végére pedig egy szeletet merőlegesen helyezzünk és minden második szalonnát visszahajtjuk merőlegesre. Ráhelyezzük a második szeletet, majd visszahajtjuk a felhajtottakat..Ezt addig ismételjük, amíg elkészül a szalonna fonat. A leszedett nyesedéket használjuk majd a töltelék készítéséhez, de ez ne legyen 150 grammnál több. Aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a hagymát, fokhagymát, tejszínt és a fűszereket és pépesítjük.
Egy tálba tesszük és hozzákeverjük a durvára vágott petrezselyemzöldet, a pankó morzsát és a kézzel nagyobb darabokra morzsolt főtt gesztenyét. A fűszerezett combot a fonat alsó harmadára tesszük és kb. 6-7 cm szélességben eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a fólia segítségével szorosra tekerjük, ügyelve arra, hogy ne tekerjük bele a fóliát. A végét összetekerjük, mint egy szaloncukornál. 180 fokra előmelegített sütőben 65-70 percig sütjük. Ezután kitekerjük a fóliából, a fonatot vékonyan megkenjük szójaszósszal és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac
Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a durvára aprított petrezselymet és az egészet durvára aprítj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldborsófasírt joghurtos szósszal
Zöldborsófasírt joghurtos szósszal

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! 2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csokoládécsók
Csokoládécsók

A kekszet összetördeljük, kb körömnyi darabokra. Lehet TV nézés közben, mert aprólékos munka, de lehet nylon zacskóban elterítve, deszkán húsklopfolóval összetörni, ilyenkor azonba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Trüffel variációk
Trüffel variációk

Az apróra tört csokoládét egy hőálló tálba tesszük (néhány darabot félreteszünk, kb. 40 g-ot). A tejszínt egy edényben felmelegítjük, de épp csak addig, amíg forrni ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk