Családireceptkönyv.hu

PEHELYPOGÁCSA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,
margarin,
1 nagy tejföl,
2 tojás,
1-2cs szalalkáli,
sajt,
köménymag.

Elkészítés:


A hozzávalókat jól eldolgozzuk, nyújtjuk,a tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és köménymaggal (aki szereti), előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük.

Gyors,finom omlós!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Körtés-csokoládés rétes
Körtés-csokoládés rétes

A sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Villám kakaós csiga (Túrós alapú)
Villám kakaós csiga (Túrós alapú)

1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés papucs
Gesztenyés papucs

A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát is szitáld át - akár egy sűrű tésztaszűrőn, ha nincs szitád -, majd keverd össze fakanállal. 2. Üsd bele az egész tojá...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk