40 dkg alma
5 dkg liszt
1 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
1 dl tej
édesítőszer, fahéj
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat, pici margarinra szedjük , és megszórjuk fahéjjas édesítőszerrel.
Energia: 219 kcal
Szénhidrát: 35 g
Ezeket a hozzávalókat a margarin kivételével egy tálba beletenni, majd jó alaposan összekeverni.(egy száraz, lisztes keveréket kapunk) A 2,5 dkg margarinnal, jól kikenni a tepsi...
Elkészítési idő:Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsoma...
Elkészítési idő: 40A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, 6...
Elkészítési idő: 1,5 óra♥TÉSZTA Vedd ki a vajat a hűtőből és hagyd szobahőmérséklete legalább 1 órát. Melegítsd elő a sütőt 175°-ra. Szitáld bele a lisztet, sütőport és sót egy széles tálba. Tedd félre....
Elkészítési idő: