1 csomag Schar pate brioche csomagolt kenyér (édes, kalácsszerű)
4 dl tej
1 csomag Haas pudingpor (Spar)
5 dg darált mák
10dg nádcukor
5 + 2 dg vaj
Melegítsd be a sütőt grill-állásra 230-240 C fokra. Tégy egy tepsibe sütőpapírt.
Vágd fel a briós szeleteket egyforma kockákra.
Olvaszd fel 5 dg vajat, forgasd bele a brióskockákat és öntsd a tepsibe, oszd el egyenletesen. Tedd a sütőbe, maradj mellette és ha kezd barnulni, forgasd meg a birósokat egy villa segítségével, tedd vissza, amíg a másik oldaluk is (világosbarnára) megpirul. Vedd ki a sütőből.
A sütőt melegítsd fel légkeveréses álláson 180 C fokra.
Forrald fel a tejet a nádcukorral.Közben old fel a pudingport egy kis tálban kb. 1 dl hideg vízben csomómentesre, majd add a felforralt tejhez. Habverővel dolgozd el sima krémmé.
Tedd a brióskockákat egy kivajazott jénaiba, öntsd rá a pudingos krémet, szórd meg a mákkal, forgasd össze, morzsold el rá a megmaradt vajat és tedd a bemelegített sütőbe.
Süsd amíg kicsit kezd elszíneződni világosbarnára.
A Schar brioche egy kitűnő megoldás a kifli helyett.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül). A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit a margarinnal mikróba tesszük 2 percre. Addig a tojásokat a xilittel habosra keverjük. A tojásos masszához adjuk a csokis masszát. A száraz hozzávalókat is belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Olvasztott vaj + tojássárgája + élesztős tej a liszthez. Hólyagosra gyúrni. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk és kelesztjük. Ujjn...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű