1 csomag Schar pate brioche csomagolt kenyér (édes, kalácsszerű)
4 dl tej
1 csomag Haas pudingpor (Spar)
5 dg darált mák
10dg nádcukor
5 + 2 dg vaj
Melegítsd be a sütőt grill-állásra 230-240 C fokra. Tégy egy tepsibe sütőpapírt.
Vágd fel a briós szeleteket egyforma kockákra.
Olvaszd fel 5 dg vajat, forgasd bele a brióskockákat és öntsd a tepsibe, oszd el egyenletesen. Tedd a sütőbe, maradj mellette és ha kezd barnulni, forgasd meg a birósokat egy villa segítségével, tedd vissza, amíg a másik oldaluk is (világosbarnára) megpirul. Vedd ki a sütőből.
A sütőt melegítsd fel légkeveréses álláson 180 C fokra.
Forrald fel a tejet a nádcukorral.Közben old fel a pudingport egy kis tálban kb. 1 dl hideg vízben csomómentesre, majd add a felforralt tejhez. Habverővel dolgozd el sima krémmé.
Tedd a brióskockákat egy kivajazott jénaiba, öntsd rá a pudingos krémet, szórd meg a mákkal, forgasd össze, morzsold el rá a megmaradt vajat és tedd a bemelegített sütőbe.
Süsd amíg kicsit kezd elszíneződni világosbarnára.
A Schar brioche egy kitűnő megoldás a kifli helyett.
A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral annyi ideig verjük, amíg jó habos lesz. majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsolom a margarint a liszttel. Összegyúrom a tésztát. Közepesen lágy, nyújtható tészta legyen! 30 percig kelesztem Kettévágom és két, kb 20x25 cm-es lapot nyújtok belőle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. Egy normálméretű tepsit sütőpapírral bélelünk és a kekszes masszát egyenletes vastagságban belenyomkodjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű