1 csomag Schar pate brioche csomagolt kenyér (édes, kalácsszerű)
4 dl tej
1 csomag Haas pudingpor (Spar)
5 dg darált mák
10dg nádcukor
5 + 2 dg vaj
Melegítsd be a sütőt grill-állásra 230-240 C fokra. Tégy egy tepsibe sütőpapírt.
Vágd fel a briós szeleteket egyforma kockákra.
Olvaszd fel 5 dg vajat, forgasd bele a brióskockákat és öntsd a tepsibe, oszd el egyenletesen. Tedd a sütőbe, maradj mellette és ha kezd barnulni, forgasd meg a birósokat egy villa segítségével, tedd vissza, amíg a másik oldaluk is (világosbarnára) megpirul. Vedd ki a sütőből.
A sütőt melegítsd fel légkeveréses álláson 180 C fokra.
Forrald fel a tejet a nádcukorral.Közben old fel a pudingport egy kis tálban kb. 1 dl hideg vízben csomómentesre, majd add a felforralt tejhez. Habverővel dolgozd el sima krémmé.
Tedd a brióskockákat egy kivajazott jénaiba, öntsd rá a pudingos krémet, szórd meg a mákkal, forgasd össze, morzsold el rá a megmaradt vajat és tedd a bemelegített sütőbe.
Süsd amíg kicsit kezd elszíneződni világosbarnára.
A Schar brioche egy kitűnő megoldás a kifli helyett.
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy megybefőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral. 5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszíne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű