75 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg porcukor, 35 dkg margarin
2 tojás, 2 evőkanál tejföl ,2 evőkanál baracklekvár (a kenéshez)
A töltelékhez: a vastagabb tésztalap, 15 dkg vaj, 6 dkg porcukor
6 evőkanál baracklekvár,1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, rumaroma
A tetejére:1 csomag puncsos pudingpor, 4 evőkanál cukor,3 dl tej
6 dkg vaj,rumaroma
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra van szükségünk. Vajazott tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat és 170 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük őket. Az egyik lapot, megkenjük a két evőkanál baracklekvárral, erre kerül a töltelék. A vajat a cukorral, kakaóporral kikavarjuk, hozzáadjuk a lekvárt és a rumaromát. A vastagabb lapot apróra tördeljük és belekeverjük, ráhalmozzuk a lapra, figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd befedjük a másik tésztával. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot lassan hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük. Ha pirosabb krémet szeretnénk, keverhetünk hozzá egy evőkanál málnaszörpöt, vagy meggylevet. A sütemény tetejére kenjük a pudingos krémet, egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. (Én mindent a robotgép üstjébe mértem, K-keverővel megkevertettem a tésztát. Pillanatok alatt készen volt.) Lisztezett felületen két részre osztot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat enyhén verjük fel. A lisztet és a porcukrot szitáljuk össze a szódabikarbónával. A kikristályosodott mézet olvasszuk fel. A sütés előtti napon állítsuk össze a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű