75 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg porcukor, 35 dkg margarin
2 tojás, 2 evőkanál tejföl ,2 evőkanál baracklekvár (a kenéshez)
A töltelékhez: a vastagabb tésztalap, 15 dkg vaj, 6 dkg porcukor
6 evőkanál baracklekvár,1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, rumaroma
A tetejére:1 csomag puncsos pudingpor, 4 evőkanál cukor,3 dl tej
6 dkg vaj,rumaroma
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra van szükségünk. Vajazott tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat és 170 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük őket. Az egyik lapot, megkenjük a két evőkanál baracklekvárral, erre kerül a töltelék. A vajat a cukorral, kakaóporral kikavarjuk, hozzáadjuk a lekvárt és a rumaromát. A vastagabb lapot apróra tördeljük és belekeverjük, ráhalmozzuk a lapra, figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd befedjük a másik tésztával. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot lassan hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük. Ha pirosabb krémet szeretnénk, keverhetünk hozzá egy evőkanál málnaszörpöt, vagy meggylevet. A sütemény tetejére kenjük a pudingos krémet, egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
A répát megtisztítjuk és lereszeljük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő tartályába teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom. A tésztát letakarva duplájára kelesztem, ma...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: NehézA szárazanyagok keverékével elmorzsoljuk a margarint, majd a tojássokkal együtt összedolgozzuk. Rizslisztezett szilikonlapon átgyúrjuk , hogy jól nyújtható, ragadásmentes tésztát k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű