75 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg porcukor, 35 dkg margarin
2 tojás, 2 evőkanál tejföl ,2 evőkanál baracklekvár (a kenéshez)
A töltelékhez: a vastagabb tésztalap, 15 dkg vaj, 6 dkg porcukor
6 evőkanál baracklekvár,1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, rumaroma
A tetejére:1 csomag puncsos pudingpor, 4 evőkanál cukor,3 dl tej
6 dkg vaj,rumaroma
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra van szükségünk. Vajazott tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat és 170 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük őket. Az egyik lapot, megkenjük a két evőkanál baracklekvárral, erre kerül a töltelék. A vajat a cukorral, kakaóporral kikavarjuk, hozzáadjuk a lekvárt és a rumaromát. A vastagabb lapot apróra tördeljük és belekeverjük, ráhalmozzuk a lapra, figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd befedjük a másik tésztával. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot lassan hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük. Ha pirosabb krémet szeretnénk, keverhetünk hozzá egy evőkanál málnaszörpöt, vagy meggylevet. A sütemény tetejére kenjük a pudingos krémet, egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
1.A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. 2.A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. 3.A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojás sárgáját a cukorral az olajjal a tejjel jól kikeverünk, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és legvégül a tojások felvert fehérjét. Az egyik felébe bele kevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládé felét felolvasztjuk, a másik felét hozzátesszük és addig keverjük, amíg el nem olvad. A gesztenyét a darált paleo keksszel összegyúrjuk, pici rummal ízesíthetjük. Kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a margarinnal és a cukorral felmelegítem, és addig keverem, míg a cukor elolvad. (Nem kell forralni!) A darált kekszet a kakaópórral és narancs héjával összekeverem. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű