0.5 kg darált keksz, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 20 dkg dió
rum vagy rumaroma, 2-3 adag kávé
A talpához:1-1.5 csomag Albert keksz
A krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vanília vagy puncspuding
12 dkg margarin,13 dkg cukorral
Az összeállításhoz: lekvár
Elkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyitható formával csináljuk, ehhez 1 csomag Albert kekszre van szükségünk. A formába kókuszreszeléket szórunk, a masszából golyókat formázunk, majd úgy nyomkodjuk bele, hogy a hozzátartozó kúppal lyukat nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a pudingkrémet, rátesszük a kekszet lapjára fordítva és szétnyitjuk a formát.
Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, mert nagyon finom, puha sütemény.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit kikenem a margarinnal, majd beszórom egy kis liszttel. A tojásokat különválasztom, a fehérjét felverem, majd hozzáadom a cukrot, utána a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat és a répát a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük. 2. Felütjük a tojásokat. 3. A cukorral habosra keverjük. 4. Hozzáadjuk a margarint, elkeverjük. 5. Beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű