0.5 kg darált keksz, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 20 dkg dió
rum vagy rumaroma, 2-3 adag kávé
A talpához:1-1.5 csomag Albert keksz
A krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vanília vagy puncspuding
12 dkg margarin,13 dkg cukorral
Az összeállításhoz: lekvár
Elkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyitható formával csináljuk, ehhez 1 csomag Albert kekszre van szükségünk. A formába kókuszreszeléket szórunk, a masszából golyókat formázunk, majd úgy nyomkodjuk bele, hogy a hozzátartozó kúppal lyukat nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a pudingkrémet, rátesszük a kekszet lapjára fordítva és szétnyitjuk a formát.
A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport a tejjel váltogatva, végül a kókuszreszeléket. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérj...
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű