50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
20 dkg liszt
20 dkg cukor
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1+1/2 dl olaj
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem, kiolajozott (közepes méretű) tepsibe öntöm, majd a meggyet *belepotyogtatom*. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. Porcukorral meghintve tálalható.
Lehet bármilyen más gyümölcsöt potyogtatni bele, csak a nagyon lédús vagy befőtt gyümölcsöket érdemes egy kevés lisztben megforgatni, hogy ne áztassa el a tésztát.
1. A hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk és olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk belőle. 2. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük....
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA szilvát mosd meg, vágd ketté és magozd ki. A sütőport vegyítsd a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral keverd jó habosra elektromos habverővel. Add hozzá a tejfölt és az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a vaníliával, és a cukorral, a pudingokkal, kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, és folytonos keverés közben sűrű krémmé főz...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű