50 dkg háztartási keksz
20 dkg darált dió
4 dl tej
20 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 cl rum
20 dkg vaj
2 cl rum aroma
A háztartási kekszet apró darabokra törjük, majd belekeverjük a diót.
A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport gőz fölött, sűrű sziruppá főzzük.
A kész sziruphoz hozzáadjuk a rumot.
A diós kekszre öntjük a masszát.
Frissen tartó fóliát, ízlés szerint megszórjuk pici kókusszal.
Ráterítjük a masszát, szorosan feltekerjük, és henger alakúvá formázzuk.
Hűvös helyen, 1-2 órán át lehűtjük.
Felszeletelve tálaljuk.
1.) Kakaós mézes lap az alapja, amihez a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztom, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrom. Mint minden m...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat külön keverjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot és így keverjük össze jó alaposan. Áfonyát vagy más, tetszés szerint választ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű