50 dkg háztartási keksz
20 dkg darált dió
4 dl tej
20 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 cl rum
20 dkg vaj
2 cl rum aroma
A háztartási kekszet apró darabokra törjük, majd belekeverjük a diót.
A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport gőz fölött, sűrű sziruppá főzzük.
A kész sziruphoz hozzáadjuk a rumot.
A diós kekszre öntjük a masszát.
Frissen tartó fóliát, ízlés szerint megszórjuk pici kókusszal.
Ráterítjük a masszát, szorosan feltekerjük, és henger alakúvá formázzuk.
Hűvös helyen, 1-2 órán át lehűtjük.
Felszeletelve tálaljuk.
A csokit apróra darablom, egy pár kockát meghagyok, hogy legyen mit a tetejére reszelni. 1 dl habtejszínt összekeverek két tojás sárgájával, majd felforralom és ráöntöm a feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 6 tojásfehérjét a 90 g cukorral közepesen kemény habbá verjük és félre tesszük felhasználásig. 2. A tojássárgáját a 70 g cukorral, 25 g vízzel, vaníliával 5-8 percig habosí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Több darab ceruzavastagságú hengert formálunk, 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk, a széleit kicsit elvékonyítjuk. Kis kifliket formálunk, és kikent t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű