A piskóta (szilikon lemez 35 * 25 cm-es, vagy egy tepsibe kibélelve)
3 tojás (szétválasztva)
50 g cukor
30 g kukoricaliszt+ 2tk kukoricakeményítő
30 g rizsliszt
A citrom krém:
1 citrom héja
1,8 dl citromlé
60g cukor
3 tojás
180 g fehér csokoládé
A szirup a tetejére: fél citrom leve és 15 g cukrot
Előző nap előkészítem a citrom krémet.
Öntsük a citromlevet, reszelt héja, a cukrot és a tojás egy serpenyőbe, és keverjük össze.
Olvaszd fel a fehér csokoládét egy edénybe.
Melegítsük fel a citromos krémet alacsony lángon, amíg a krém besűrűsödik, keverd rendszeresen.
Majd öntsük a krémet az olvasztott fehér csokoládéba és keverd erőssen egy spatula segítségével. A krém legyen sima!
Öntsük egy légmentesen lezárt edénybe, és tedd a hűtőbe.
A következő napon, jöhet a piskóta. smile hangulatjel
Verd fel a tojásfehérjét a cukor hozzáadásával (fokozatosan), legyen nagyon kemény.
Öntsük hozzá a sárgáját, és óvatosan forgasd bele egy spatulával. Majd adjuk hozzá szitálással a liszteket ezt is bele kell finoman forgatni. Mehet a sütő lemezre szépen elsimítva.
Előmelegített sütőben 170 ° C-on 8 percen keresztül kell sütni, rugalmasnak kell lennie.
Várjunk néhány percig míg lehűl, adjuk hozzá a citrom krém kenjük el szépen a piskótán. Szorosan tekerjük fel és tegyük hűvös helyre vagy hűtőbe 1 órára.
Aki szeretné az a tetejét kenje be a sziruppal.
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: max. 1 óra2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő:A csokival kell kezdeni, hogy meg tudjon dermedni. Próbáltam már az olvadt csokit közvetlenül a krém közé önteni, de nem működik, nem lesz vékony és ropogós. Egy tepsit kibéleltem...
Elkészítési idő: 30 perc