50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz
A töltelékhez:
1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara
1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.
A töltelékhez a túrót, a tejfölt és a pudingport összekeverjük, ízlés szerint cukrozzuk. A tésztát kiterítjük, és 10 egyforma téglalapra vágjuk. Képzeletben mindet elfelezzük, az...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézEgy tepsit olvasztott vajjal jól kikenek. Egy réteslapot ráfektetek ismét megvajazom. 4 db tojás sárgáját, a cukrot, vaniliás cukrot, mazsolát, a citrom reszelt héját a túróval jó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk - A keksz morzsához hozzákeverjük a kakaóport és a fahéjat, így szárazon jobban el tud keveredni. - Ezután elmorzsoljuk benne a gesztenyemasszát és a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadunk 25 dkg lisztet melyet sütőporral elkevertünk. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű