menu

Családireceptkönyv.hu

Papagájsüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl
1 cs sütőpor
30 dkg liszt
4 db tojás
1 cs puncs pudingpor
2 ek kakaó

Elkészítés:


margarint a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgáját, végül a felvert haját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk.
Az egyiket sárgán hagyjuk, a másikba elkeverjük a pudingport, a harmadikba belekeverjük a kakaóport.
Két őzgerinc formát kikenünk margarinnal, majd lisztezzük. Elosztjuk a tésztát a kettő formába. Alulra kerül a rózsaszín, középre a sárga, felülre a kakaós tészta.
200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Tetejét porcukorral is szórhatjuk, de csoki mázzal is bevonhatjuk.

Papagájsüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Csokoládémousse olivaolajban pirított kaláccsal
Csokoládémousse olivaolajban pirított kaláccsal

A csokoládémousse-hoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel fehéredésig ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Almás palacsinta
Almás palacsinta

Minden hozzávalót szép sorban beleteszek egy mély tálba és összekeverem. Az almát meghámozom és belereszelem. Kicsit állni hagyom, majd megsütöm. Nagyon finom tészta lesz. Kicsit v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis avokádókrém by Aurora Enthusiastic
Csokis avokádókrém by Aurora Enthusiastic

Konyhai robotgéppel az avokádóból, a görög joghurtból, kakaóból és az édesítőből kemény habot mixelünk. A habot kóstolás után még édesíthetjük. A pohárba töltött krémet banán karik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Almás fánk
Almás fánk

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk