25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl
1 cs sütőpor
30 dkg liszt
4 db tojás
1 cs puncs pudingpor
2 ek kakaó
margarint a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgáját, végül a felvert haját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk.
Az egyiket sárgán hagyjuk, a másikba elkeverjük a pudingport, a harmadikba belekeverjük a kakaóport.
Két őzgerinc formát kikenünk margarinnal, majd lisztezzük. Elosztjuk a tésztát a kettő formába. Alulra kerül a rózsaszín, középre a sárga, felülre a kakaós tészta.
200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Tetejét porcukorral is szórhatjuk, de csoki mázzal is bevonhatjuk.
A tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat. Elég lágy lesz a massza,de estétől reggelig hűtőben pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba rakni a tojás sárgáját és az olvasztott margarint , meg a túrót és a cukrot . Összekeverni és bele tenni a vaníliás cukrot a citromok levét, a tejfölt és mazsolát. Ezután k...
Elkészítési idő: 30 -40 perc Nehézség: KözepesA tejet langyosítsuk meg egy pici cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport a porcukrot.A tejbe keverjük bele a rumot.vagy rumaromát és fokozatosan adjuk hozzá,hogy jól formálható masszát kapjunk.Osszuk el két felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű