25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl
1 cs sütőpor
30 dkg liszt
4 db tojás
1 cs puncs pudingpor
2 ek kakaó
margarint a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgáját, végül a felvert haját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk.
Az egyiket sárgán hagyjuk, a másikba elkeverjük a pudingport, a harmadikba belekeverjük a kakaóport.
Két őzgerinc formát kikenünk margarinnal, majd lisztezzük. Elosztjuk a tésztát a kettő formába. Alulra kerül a rózsaszín, középre a sárga, felülre a kakaós tészta.
200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Tetejét porcukorral is szórhatjuk, de csoki mázzal is bevonhatjuk.
A leveles tésztát, lisztezett alapon késhát vastagra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk. A maradék tészta darabokat összegyúrjuk, majd téglalap alak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMehl, Mandeln, Zucker, Zimt, Nelken und Salz in einer Schüssel mischen. Ei und Butter in Flöckchen daraufgeben. Mit den Händen schnell zu einem glatten Mürbeteig verkneten. Teig zu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárga réteg: 3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 3 tojásfehérjét felverünk habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a vizet. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű