A tésztához
40 dkg finomliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg cukor
8 dkg disznózsír (vagy 10 dkg margarin)
1 ek tejföl (szükség szerint)
A krémhez
0.5 l tej
4 púpozott ek finomliszt
25 dkg margarin
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A zsírt a tojással és a cukorral habosra keverjük.
Összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel, egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
Két lapot sütünk belőle, közepes tűzön.
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vele, és a tetejére tesszük a másikat.
Jó sok porcukorral megszórjuk.
Másnap szeleteljük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A szobahőmérsékletű mascarponet a cukorral és a babapiskótával összegyúrjuk. Annyi fekete kávét löttyintünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezt 10-15 percre hűtőb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba teszem, alaposan összekeverem majd sűtőpappiral bélelt tepsibe öntzöm, beledobálom a lecsepektetett megybefőttet, amit elkeverek egy evőkanál liszttel,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes