A tésztához
40 dkg finomliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg cukor
8 dkg disznózsír (vagy 10 dkg margarin)
1 ek tejföl (szükség szerint)
A krémhez
0.5 l tej
4 púpozott ek finomliszt
25 dkg margarin
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A zsírt a tojással és a cukorral habosra keverjük.
Összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel, egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
Két lapot sütünk belőle, közepes tűzön.
A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vele, és a tetejére tesszük a másikat.
Jó sok porcukorral megszórjuk.
Másnap szeleteljük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, sót és zabpelyhet keverd össze egy nagy tálban, és add hozzá a szójatejet, majd botmixerrel alaposan keverd össze őket. Ha nincs botmixered, simán csak kutyuld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérje kivételével a tésztához valókat, illetve a zöld ételszínezőből néhány cseppet (amíg a kívánt zöld színt el nem érjük) robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük majd hozzá keverjük a lisztet, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű