menu

Családireceptkönyv.hu

Diós csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

30 dkg liszt

15 dkg vaj

20 dkg cukor

2 tojássárgája

fél tk. reszelt narancshéj

fél narancs leve

50 ml tej

a töltelékhez:

2 tojásfehérje

10 dkg vaj

15 dkg liszt

20 dkg darált dió

20 dkg cukor

fél tasak sütőpor

a tetejére:

16 dkg étcsokoládé

2 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nagyi féle omlós almás pite élesztős
Nagyi féle omlós almás pite élesztős

Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Fahéjas
Fahéjas

Barna tepsiben dupla adag!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyors kókuszos csiga
Gyors kókuszos csiga

A tésztát kivettem a hűtőből, és rövid ideig pihentettem a konyhapulton. Közben 3 tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem, majd fokozatosan hozzáadtam a kétféle cukrot, és fény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes almás sütemény sütés nélkül
Kekszes almás sütemény sütés nélkül

A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb. 200 ml vízzel felöntjük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Az almát felforraljuk, p...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk