a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
fél tk. reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
a töltelékhez:
2 tojásfehérje
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére:
16 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.
Ugrijati mlijeko, ubaciti kvasac i pomijesati da se rastvori. Dodati zlicicu secera i brasna, izmjesati i ostaviti da nadodje. 2. Margarin sobne temperature narezati na listi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűközepes méretű tepsiben jó magas lesz , ha gáztepsi méretűben sütjük akkor laposabb
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk apránként a lisztet és a tejfölt és túrót. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és a mazsolát Sütőpapíro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Malac i med otpite 2.Jaja,šećer,vanili šećer,vrhnje i koricu limuna izmiksajte 3.brašno i prašak za pecivo prosijte. 4.povežite mokre a zatim i suhe sastojke,ja sam sve miksa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű