a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
fél tk. reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
a töltelékhez:
2 tojásfehérje
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére:
16 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.
-A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük. -Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 12 x 18 centis hőálló tál aljába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverem a sütőporral, a cukorral, a tojással, a tejjel és az étolajjal. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm. A kimagozott meggyet lisztben megforgatom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz