Tészta:
25 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
tej
kakaópor
Krém:
2 dkg porcukor
1 tojás
2 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
2 dl tejszín
5 dkg margarin
Tészta:
A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikhez kakaóport adunk. Nyújtjuk, korongokat szaggatunk és 180°C-on megsütjük, 9 perc, alsó-felső sütés.
Krém:
A margarin kivételével mindent simára keverünk. Sűrű krémmé főzzük, de folyamatosan keverjük, mert könnyen leég. Ha kész a krém, még melegen hozzáadjuk a margarint, jól elkeverjük és kihűtjük. Ha a tészta és a krém is kihűlt, egy fehér és egy barna korongot a krémmel összeragasztunk
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. A tésztát 10-es si...
Elkészítési idő:A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymás mellé lerakjuk. A palacsinták...
Elkészítési idő: 1 óraA finomra reszelt sárgarépát konyharuhába tesszük, és alaposan kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat vagy a margarint krémesre keverjük 6 dkg gyümölcscukorral. Egyenkén...
Elkészítési idő: