menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis pilóta keksz


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

25 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
tej
kakaópor

Krém:

2 dkg porcukor
1 tojás
2 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
2 dl tejszín
5 dkg margarin


Elkészítés:


Tészta:

A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikhez kakaóport adunk. Nyújtjuk, korongokat szaggatunk és 180°C-on megsütjük, 9 perc, alsó-felső sütés.

Krém:

A margarin kivételével mindent simára keverünk. Sűrű krémmé főzzük, de folyamatosan keverjük, mert könnyen leég. Ha kész a krém, még melegen hozzáadjuk a margarint, jól elkeverjük és kihűtjük. Ha a tészta és a krém is kihűlt, egy fehér és egy barna korongot a krémmel összeragasztunk

Trükkök, tippek, praktikák:


Forrás: http://webcukraszda.hu/hamis-pilota-keksz/

Hamis pilóta keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Meggyes piskóta
Meggyes piskóta

A tojássárgáját a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, lisztet, sütőport, valamint a tojások kemény habját. A tésztát addig sütjük, míg nem ragad a teteje, ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 10 perces fánk
10 perces fánk

A hozzávalókat összekeverjük, és kanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Megszórjuk porcukorral, ízlés szerint lekvárral kínáljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diós szárnyalás
Diós szárnyalás

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Gyümölcsös mini kosárkák
Gyümölcsös mini kosárkák

A tojásokat a cukorral habosra verjük, egészen addig, amíg ki nem fehéredik. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy másik edénybe szitáljuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk