25 dkg túró
10 dkg porcukor
6 g sütőpor
1/2 dl tej
5 evőkanál étolaj
25 dkg liszt
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj
4 ek porcukor
2 ek kakaópor
sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral.
A túrót összekeverjük a porcukorral, a tejjel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 3mm vastagra. Megkenjük olajjal, majd rászitáljuk az előzőleg összekevert tölteléket.
Feltekerjük mint a bejglit, majd 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és megsütjük.
Nagyon finom,gyorsan elkészíthető, kellemesen puha. Érdemes dupla adagban elkészíteni,mert villám gyorsan elfogy.
A tésztához valókat gyúrjuk össze, és töltsük a kikent kosárkaformába tegyünk a tetejére gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük, hűlni hagyjuk, kivesszük a formákból m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót alaposan keverd össze egy tálban. A keverék legyen teljesen csomómentes. Hagyd állni egy órát, majd keverd át újra. Teflonos, vagy vékonyan olajozott, forró p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű