Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Villám kakaós csiga recept


Írta:

Elk. idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
10 dkg porcukor
6 g sütőpor
1/2 dl tej
5 evőkanál étolaj
25 dkg liszt

Töltelékhez:
1 evőkanál olaj
4 ek porcukor
2 ek kakaópor

Elkészítés:


sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral.

A túrót összekeverjük a porcukorral, a tejjel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 3mm vastagra. Megkenjük olajjal, majd rászitáljuk az előzőleg összekevert tölteléket.

Feltekerjük mint a bejglit, majd 1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és megsütjük.

Nagyon finom,gyorsan elkészíthető, kellemesen puha. Érdemes dupla adagban elkészíteni,mert villám gyorsan elfogy.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Jó reggelt keksz házilag
Jó reggelt keksz házilag

A vajat kikeverjük a cukorral, mézzel, sóval és a szódabikarbónával, majd tovább keverjük a tojással. A masszába beledolgozzuk a kétféle lisztet, a zabpelyhet és a feldarabolt gyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kocka
Túrós kocka

A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, a szorbittal, csipetnyi sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és 2 kanál tejföllel, míg gyúrható tésztává nem állt össze. 2 órát hűtőben pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Királyi sütemény
Királyi sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egy egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Házi rétes
Házi rétes

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. A langyos vízben elkeverjük a sót az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a vizet, és dagasztjuk legalább fél óráig, azután ha a kezünkhöz a tészta raga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk