Hozzávalók:
-10 dkg kókuszzsír
-10 dkg jó minőségű kakaópor/karobpor
-8 dkg eritritol/nyírfacukor/ esetleg méz
-vaníliakivonat/vanília aroma
-3-4 kanál kókusztej
-díszítéshez:dió, aszalt gyümölcs,mandula...kinek mi :D
A kókuszzsírt olvasszuk fel. Mivel 24 fokon olvad, elég a jó meleg radiátor mellé tenni néhány órára. Keverjük hozzá az édesítőt, a vaníliát és a kakaóport, majd lassan gépi habverővel keverjük.
Közben annyi kókusztejet tegyünk hozzá, amennyi ahhoz szükséges, hogy jól el tudjuk vegyíteni. Nekem ez kb. 4 evőkanálnyi mennyiség volt.
Bármilyen téglalap alakú formát, lehet akár műanyag is, béleljünk ki sütőpapírral (szilikonforma esetén ez elmaradhat :D ) és öntsük bele a masszát. Nyomkodjuk bele a díszítésre szánt aszalt gyümölcsöket és magokat, majd mehet is a hűtőbe.
Az egészet össze gyúrom majd két sütőpapír között kinyújtom. Kiszúrom linzer formával majd bele tettem őket muffin sütőbe így kapták a kosárka alakot. Mindegyikbe tettem egy mokká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű