Családireceptkönyv.hu

590. Zserbó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
22,5 dkg margarin
2 tojás
1 dkg sütőpor
3 ek. cukor
1,5 dkg élesztő /csak a hideg tejfölbe morzsolni/
kb.10-15 dkg tejföl
Töltelék:7 dl sárgabarack lekvár
40 dkg darált dió
4 marék cukor
2 vaníliáscukor
citromhéj
fahéj
fél dl rum
Máz:10 dkg cukor
3-4 ek. kakaó
fél dl víz

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrni,fél órára hűtőbe tenni. 5-6 felé osztani,vékonyra nyújtani.
Diót,cukrot,vaníliscukrot,citromhéjat, fahéjat és rumot összekeverni.
Egy tésztalapot megkenni lekvárral,megszórni diós keverékkel,rá a másik tészta,töltelék,megint tészta stb .Az utolsó tésztalapot kis tejföllel lekenni,1 órát pihen a tepsiben.Villával megszurkálni.
180 fokon kb.40-45 percig sütni.
A mázhoz összefőzni víz,cukor,kakaó,majd hozzáadni a margarint.

Még melegen a kihűlt sütire önteni.
5x2 cm szeletekre vágni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
zserbó
zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos piskótatekercs
Pudingos piskótatekercs

A lisztet átszitáljuk. Tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgájához 4 ek vizet adunk és a maradék cukorral alaposan elk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kocka
Túrós kocka

A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, a szorbittal, csipetnyi sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és 2 kanál tejföllel, míg gyúrható tésztává nem állt össze. 2 órát hűtőben pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HATLAPOS
HATLAPOS

Kevés tejbe feloldjuk a szalalkálit a zsírt elmorzsoljuk a lisztbe hozzáadjuk a többi anyagot és nyújtható tésztát gyúrunk belőle 6 részre osztjuk 20*35ös tepsi hátulján világosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk