menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-diós fahéjas torta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl tejföl

Töltelék:

4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg cukor




Elkészítés:


Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót, az almás-diós-fahéjas tölteléket is belekeverjük a tésztába.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kivajazunk, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Almás-diós fahéjas torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - mazsolás kokaszkák
Muffin - mazsolás kokaszkák

A lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

a. verzió A hozzávalókat összegyúrjuk, és kis golyókat készítünk, amit hármasával az ostyasütőben szép világosra sütjük 2,5-es fokozaton. b. verzió 1. A hozzávalókból összeáll...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Amerikai csokis keksz
Amerikai csokis keksz

Vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg. Sütési i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Fügés párnácskák
Fügés párnácskák

A kétféle lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk