menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-diós fahéjas torta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl tejföl

Töltelék:

4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg cukor




Elkészítés:


Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót, az almás-diós-fahéjas tölteléket is belekeverjük a tésztába.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kivajazunk, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Almás-diós fahéjas torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres almás diós kevert süti (Rupáner)
Fűszeres almás diós kevert süti (Rupáner)

1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük. 2. Végül hozzáforgatjuk a re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámgyors kakaós csiga --Gabriella
Villámgyors kakaós csiga --Gabriella

Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Linzer karikák
Linzer karikák

Kimérjük az alapanyagokat, majd a rámát a lisztel összemorzsoljuk. Hozzá adjuk a többi alapanyagokat. Majd, 30 percig a hűtőben pihentetjük. Utána lehet vele dolgozni. Linzer kar...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Málnakrém tortához
Málnakrém tortához

A málnát felmelegítjük, belekeverjük a rumaromát, a citromhéjat, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk