Hozzávalók:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl tejföl
Töltelék:
4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg cukor
Töltelék előkészítése:
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót, az almás-diós-fahéjas tölteléket is belekeverjük a tésztába.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kivajazunk, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tészt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA formát körberakjuk nápolyival ill. az aljára is teszünk, majd rétegezzük a már kissé lágyabb fagylatot (a túl fagyossal nem lehet dolgozni), felváltva, fagyi, olvasztott ét csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból piskótát sütünk. KRÉM: 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverünk, 2 cs. vanília pudingot 5 dl tejjel felfőzünk, ha kihűlt a margarinnal összekeverjük. A piskó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojássárgáját a xilit porral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukormentes kakaót, és a sütőporos lisztet is. 2. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű