Hozzávalók:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl tejföl
Töltelék:
4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg cukor
Töltelék előkészítése:
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót, az almás-diós-fahéjas tölteléket is belekeverjük a tésztába.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kivajazunk, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 Óra Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük. Először a tölteléket készítjük el, mindent jó alaposan elkeverünk és betesszük a hűtőbe. Összeállítjuk a tésztát. Ha egynemű, akkor két db-ra osztjuk, kb 1...
Elkészítési idő: kb 1 óra+ sütés Nehézség: Közepes1 bögre kókuszreszeléket aprítóba teszünk, és lassú fokozaton, folyamatosan adagoljuk hozzá a kókuszolajat. Ha sűrű masszát kapunk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pár percig hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Od maslaca, šećera, jaja i brašna pomiješanog s praškom za pecivo umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku nekoliko sati. 2. Tijesto razvaljajte i stavite u okrugl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű