4 tojás
•0,5 csésze (85-90 g / 3 evőkanál) eritrit vagy más édesítőszer
•1 csésze (100 g) rizsliszt
A töltelékhez:
•(cukormentes) lekvár
A díszítéshez:
•olvasztott étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, amikor már majdnem kemény a hab, hozzákeverjük az édesítőszer felét és tovább verjük. A sárgáját a maradék édesítővel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. A kész masszánkat, ami egy lágy, aranyságra tészta lesz, habzsákba töltjük és sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Kör alakú lapokat vagy babapiskótát is formázhatunk belőle. Lehetőleg azonos méretűek legyenek, hogy később össze lehessen őket illeszteni.
12-15 percig sütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt sütiket összepárosítjuk. Az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral, rátesszük a másik felét, majd belemártjuk az olvasztott étcsokiba úgy, hogy kb. a fele érjen bele. Néhány percen belül fogyasztható is.
Hűtőben tároljuk. Ebből a mennyiségből nekem 2 tepsire való lett.
hajszálvékony banán karikákkal is össze lehet ragasztani.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA 18 dkg mogyorót/mandulát ledarálom, az egész szemeket félbe vágom. A darált mogyoróhoz/mandulához hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokoládét olvaszd meg a vajjal vízgőz fölött, alaposan keverd el, majd tedd félre kb. 15 percre. 2. Ezalatt egy kenyérformát bélelj ki műanyagfóliával úgy, hogy minden old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes