200 g eritrit
150 g szobahőmérsékletű vaj
5 tojás
300 g DiaWellness sütőliszt
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
1 kk vanília velő
1 csipet só
8-10 evőkanál+ 1 dl tej
A tetejére:
600 g szilva
4 ek eritrit
2 tk fahéj
egy kis vaj és liszt a tepsihez
Magozzuk ki a szilvát és tegyük félre.
A vajat keverjük habosra az eritrittel és a vaníliával. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük tovább. Öntsük bele a tejet és miután egyneművé dolgoztuk, szórjuk bele a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. Ha mindent jól eldolgoztunk, forgassuk bele a tojások keményre vert habját. (Sokkal sűrűbb tészta lesz, mint egy piskóta. Ez így tökéletes. Ha megsült, igazán puha és szaftos süteményt kapunk, és a sűrű tésztának hála nem fog a gyümölcs lesüllyedni az aljára.) Simítsuk kivajazott-kilisztezett kb 34*22 cm-es tepsibe. Rakosgassuk rá a szilvát, és szórjuk meg a fahéjjal elkevert eritrittel. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Felmelegítjük a cukrot a vízzel, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a margarint, kekszet és a diót. Elfelezzük a masszát, a felébe beledolgozzuk a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a zsírral, cukorral elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, sóval, szódabikarbónával, a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel tésztát készítünk. A tésztát jól k...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes