200 g eritrit
150 g szobahőmérsékletű vaj
5 tojás
300 g DiaWellness sütőliszt
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
1 kk vanília velő
1 csipet só
8-10 evőkanál+ 1 dl tej
A tetejére:
600 g szilva
4 ek eritrit
2 tk fahéj
egy kis vaj és liszt a tepsihez
Magozzuk ki a szilvát és tegyük félre.
A vajat keverjük habosra az eritrittel és a vaníliával. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük tovább. Öntsük bele a tejet és miután egyneművé dolgoztuk, szórjuk bele a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. Ha mindent jól eldolgoztunk, forgassuk bele a tojások keményre vert habját. (Sokkal sűrűbb tészta lesz, mint egy piskóta. Ez így tökéletes. Ha megsült, igazán puha és szaftos süteményt kapunk, és a sűrű tésztának hála nem fog a gyümölcs lesüllyedni az aljára.) Simítsuk kivajazott-kilisztezett kb 34*22 cm-es tepsibe. Rakosgassuk rá a szilvát, és szórjuk meg a fahéjjal elkevert eritrittel. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/09/isteni-szilvas-sutemeny-cukor-nelkul.html
A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes1.Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. 25 g porcukor, 250 g búzaliszt (BL55),...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesA babapiskóta felét egy tálba tesszük szorosan egymás mellé és meglocsoljuk a kávéval. Közben a pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megszokott módon megfőzz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű