4 tojás sárgája,15 dkg margarin.3 dkg tejben futtatott élesztő,30 dkg liszt, Töltelék: 75 dkg túró, 25 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom héja,, és a tojások fehérjéből a hab.
A hozzávalókból tésztát gyurunk 2 cipóra osztjuk. Az egyik lehet kisebb, abból lesz a rács.Elkészitjük a túrós tölteléket, A sütőpapirral bélelt tepsibe beletesszük az elnyujtott lapot. Megszórjuk zsemlemorzsával, és rá a túró. Ezután vagy rácsokat készitünk derelye metsző segitségével, vagy egyszerüen csak ráteritjük a másik lapot. Villával kicsit megszurkáljuk ekkor. majd kb 2 órára félretesszük pihenni.Forró sütőben sütjük.Ha kihült vaniliás porcukorral meghintve szeleteljük.
Ez volt a fiuk gyerekkori hétvégi sütije.
1, A tojássárgáját cukorral jól kikavarjuk,apránként felváltva hozzáadjuk az olajat és vizet. 2, Hozzáadjuk a masszához a sütőporral elkevert lisztet,majd óvatosan keverjük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt vajat, a mákot, a felvert tojást és a reszelt citrom héjat, majd jól összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órán át p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a cukorral, a citrommal, a citromhéjjal és a vaniliáscukorral. A tejszínt elektromos habverrővel kemmény habbá verjük, összekeverjük a tejfölös kutyulékkal....
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű