20 dkg disznózsír
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
4 evőkanál gríz
6 nagyobb alma
1liter 2dl l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.) A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.
1. Összegyúrjuk a hozzávalókat, hogy közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. 2. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz. 3. Egy csomag vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a margarint alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral és a fahéjjal összekevert lisztet. Olajjal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a vajjal elmorzsolom majd a 8 tojás sárgája, 2 kanál tejföl (ha szükséges akkor + 1 ek) összegyúrom, fél órát pihen. 2. Töltelék: túró,4 evőkanál liszt, 3 cs vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű