a tésztához:
6 dkg kókuszliszt
5 dkg kakaó
csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
6 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
10 dkg juharszirup (agávészirup, vagy méz, esetleg eritritol, nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
5 cl főzött kávé
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a krémhez:
35 dkg kész ToTu (nem paleozóknak túró)
1 citrom reszelt héja és leve
1,5 dl kókusztej (nem paleozóknak tejszín)
4-5 evőkanál eritritol (xilit) (nem paleozóknak cukor)
6 lap zselatin (vagy 1 dkg por)
1/2 dl víz
15 dkg kis kockára vágott eper
továbbá
5 dkg min.75 %-os étcsokoládé
törökmogyorónyi kókuszolaj
15-18 szem eper
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 22 centis kapcsos tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 lapba vágjuk. (én itt 18 centis tortakarika méretére vágtam.) Az alsó lapot visszatesszük a formába (én a 18 centisbe), aminek az oldalát sütőpapírral béleljük. Körberakosgatjuk a félbevágott eprekkel (szépen rátapad a papírra). Rátöltjük a túrókrém felét, amihez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém többi hozzávalójával együtt, az eper kivételével késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk, majd óvatosan a túrókrémhez forgatjuk a kis kockára vágott epret is. Rátesszük a másik tortalapot, aminek a tetejére kenjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Eperszemekkel díszítjük. 2-3 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tücsökbogár
2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyi felvesz, hogy lágy tésztát kapjunk. Forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes