Tészta:
1 dl tej
2 dkg élesztő
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin (puha)
2 késhegynyi cukor (az élesztő felfuttatásához)
1 ek cukor
1 db tojás
1 ek tejföl (púpos)
1 csipet só
Töltelék:
10 db alma (szép alma)
fahéj ízlés szerint (őrölt)
A tepsi kikenéséhez: 1ek margarin
Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és ízlés szerint cukorral, fahéjjal megpároljuk hagyjuk kihűlni.
1 dl langyos, cukros tejben (1 kk cukor) felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,1 evőkanál cukorral, egy csipet sóval és a tojással.
Majd hozzáadjuk az élesztőt tejet és a tejfölt.
A tésztát összegyúrjuk, és kb. 30 percet pihentetjük.
Ezután 2 részre osztjuk, kb. fél gáztepsinyi méretűre nyújtjuk és az egyik lapot a kimargarinozott, lisztezett tepsibe fektetjük.
Rákanalazzuk a párolt almát.
Lefedjük a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben 180 fokon - alsó-felső sütésen - kb. 25-30 percig sütjük.
Gyorsan összegyúrni. 180 fokon kb. 10 perc sütés sütőpapíron
Elkészítési idő:A lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverj...
Elkészítési idő:A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához v...
Elkészítési idő: 90 perc2 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evőkanál méz, ½ csomag sütőpor, 20 dkg liszt. A margarint, a porcukorral és a tojással habosra kavarjuk. Hozz...
Elkészítési idő: