• 500 g liszt
• 3 dl tej
• fél csomag (25 g) élesztő
• 3 tojássárgája
• 3 csapott ek. kristálycukor (kb. 70 g)
• 4 ek. olvasztott vaj
• 1 egész krumpli megfőzve és összetörve (elhagyható)
Töltelék:
• 500 g zsírszegény túró
• 4 tojás fehérje
• 1 tojássárgája
• cukor ízlés, kóstolás szerint
• 1 cs. vaníliás cukor
1. A tejet meglangyosítjuk és teszünk bele a cukorból 2 kiskanállal, majd rámorzsoljuk az élesztőt. 10 percig hagyjuk letakarva amíg szépen felhabzik.
2. Ezután hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
3. A tojások fehérjéből a cukor egy részévek kemény habot verünk, a túrót villával áttörjük, majd szintén villával hozzákeverjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a cukor másik felét. Ekkor hozzátesszük a habot és szilikonlapáttal, vagy fakanállal szépen, óvatosan beleforgatjuk.
4. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
5. Pizzavágóval négyzeteket vágunk, és mindegyik közepére egy jó evőkanállal teszünk a krémből. Átlósan összecsípjük a sarkokat és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor. De az sem baj, ha pár szétnyílik, nálam is megtörtént! :)
6. Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük egy felvert tojással és aranyszínűre sütjük.
7. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
A tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál vízzel és 16 dkg porcukorral. A fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál vizet, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgás m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMascarpone kell hozzá
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a 13 ek. tejben felolvasztott vajat. Masszát két részre osztjuk. Egyikbe rumaromát és a kakaót tesszük, a másikba a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA cukrot a vízzel és az ecettel IV. sűrűségi fokg fűzünk. Ha a főzőkanál nyeléről vett próbából formált golyócska még nagyon lágy és tapadós, akkor a cukrot egy kicsit tovább főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz