• 500 g liszt
• 3 dl tej
• fél csomag (25 g) élesztő
• 3 tojássárgája
• 3 csapott ek. kristálycukor (kb. 70 g)
• 4 ek. olvasztott vaj
• 1 egész krumpli megfőzve és összetörve (elhagyható)
Töltelék:
• 500 g zsírszegény túró
• 4 tojás fehérje
• 1 tojássárgája
• cukor ízlés, kóstolás szerint
• 1 cs. vaníliás cukor
1. A tejet meglangyosítjuk és teszünk bele a cukorból 2 kiskanállal, majd rámorzsoljuk az élesztőt. 10 percig hagyjuk letakarva amíg szépen felhabzik.
2. Ezután hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
3. A tojások fehérjéből a cukor egy részévek kemény habot verünk, a túrót villával áttörjük, majd szintén villával hozzákeverjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a cukor másik felét. Ekkor hozzátesszük a habot és szilikonlapáttal, vagy fakanállal szépen, óvatosan beleforgatjuk.
4. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
5. Pizzavágóval négyzeteket vágunk, és mindegyik közepére egy jó evőkanállal teszünk a krémből. Átlósan összecsípjük a sarkokat és összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütéskor. De az sem baj, ha pár szétnyílik, nálam is megtörtént! :)
6. Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük egy felvert tojással és aranyszínűre sütjük.
7. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
morzsás aljat megsütjük egy kicsit. Ganage-t egyben összemelegítjük. Alapot megszórjuk sűrűn reszelt marcipánnal, ráöntjük a ganage-t és megy a hűtőbe. krémsajtot a cukrokkal 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Egy 12 darabos muffin formát kibélelünk papírral. 2 A tészta hozzávalóit összekeverjük. A muffin papírokba kanalazzuk, és 180 C fokon kb. 20 pe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 2. Ha lehűlt, akkor kézzel kis sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz