10 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
1 üveg meggybefőtt vagy 40 dkg friss kimagozott meggy
10 dkg apróra tört étcsokoládé vagy csokoládélencse
csipet só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzákeverjük. Összeforgatjuk a csokoládéval. Egy 25 x25 centis formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és jól megszórjuk a leszűrt meggybefőttel (természetesen bele is lehet forgatni). 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet összemorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi alapanyagot és hozzá tesszük a kis sót. Kevés tejjel könnyen gyúrató tésztát készítünk. Hat (6) részre osztjuk és szép világ...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű