45 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom leve
2 dkg kakaó-el is maradhat
A szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, majd a többi hozzávalóval együtt laza tésztát gyúrunk. Húsdarálóra szerelhető formával, vagy puhább tészta esetén nyomózsákkal tetszőleges mintájú és hosszúságú tésztacsíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra helyezzük. 180 fokos sütőben 13 perc alatt megsütjük. Díszítésnek egyik végét olvasztott fehér csokoládéba is belemárthatjuk.
A gyümölcsöket a rumba beáztatom kicsit korábban, ahogy a tésztát kikeverném, mikor már megpuhultak, leszűröm, és kevés rétesliszttel megszórom és összekeverem. A tojásokat a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított/megmosott epret (gyümölcsöt) villával széttörjük (vagy géppel is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycu...
Elkészítési idő: 30 perc+ hűtés Nehézség: KönnyűA gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű