1 kg túró
4 db tojás
30 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél l tejföl
3-4 ek zsír
só ízlés szerint
1 bögre (20 dkg) búzadara
10 dkg vaníliás porcukor
A túrót áttörtjük, a tojássárgáját a cukorral kikeverjük és a reszelt citrom héjával, a csipetnyi sóval együtt a túróhoz adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróhoz óvatosan hozzákeverjük. A kinyújtott rétestésztát langyos zsírral jól meglocsoljuk, egyharmad részén megszórjuk a búzadarával és a túrót egyenletesen a darára szórjuk. A tejföllel az egész tésztát meglocsoljuk, az abrosz segítségével a rétest a töltelék felőli oldalról felcsavarjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, tetejét zsírral és tejföllel meglocsoljuk, majd aranysárgára sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg. Rézsútosan szeleteljük és vigyázunk, hogy össze ne törjön.
Még több klasszikus sütemény receptért kattints a következő oldalra!
Elkészítés: A tojásokat az édesítővel, a mézzel és a sóval tejföl sűrűségűre felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy 20*20 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, cukorhelyettesítőt a sütőporral, csipetnyi sóval összekeverjük. A keveréket egy kivajazott tepsibe tesszük Kikeverjük a túrót a vanília aromával és elterítjük a liszt ré...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). Ezután tűpr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű