menu

Családireceptkönyv.hu

Répatorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

2 teáskanál fahéj

2,5 dl semleges ízű olaj (pl. napraforgómag-olaj)

25 kristálycukor

30 dkg finomra reszelt sárgarépa

3 tojás

csipetnyi só

porcukor meghinteni

Elkészítés:


1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyártók sújkolnak mást, de most a forma aljára érdemes sütőpapírt tenni, mert az ilyen laposdad süteményeket így könnyebb kifordítani, ráadásul lassabban hűlnek ki, amellyel elekerülhető a szalonnásodás. A méretre vágott sütőpapírt néhány vajpöttyel rögzítjük a forma aljához.

2. Az olajat, cukrot, tojásokat kézi mixerrel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport, fahéjat, és megpöccintjük a sóval. Belekeverjük a tojásos mixtúrába, tökéletesen simára dolgozzuk. Utoljára keverjük bele a reszelt répát.

3. A formába töltjük, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróba után tegyük sütemányrácsra 5-6 percig, majd óvatosan borítsuk ki belőle. Ha kihűlt, havazzuk be porcukorral, vágjuk kockákra, vagy ahogy tetszik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mascarponés csiga (Gabriella)
Mascarponés csiga (Gabriella)

langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Polgármester szelet
Polgármester szelet

A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi francia krémes
Házi francia krémes

A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk