Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézes zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
18 dkg sertészsír
5 dkg élesztő
1 kávéskanál csapott szódabikarbóna
3 evőkanál cukor
csipet só
ízlés szerinti pudingporból pudingot főzni, 10 dkg Rama margarinnal kikeverve (lap közönként 1 db pudingpor, vanilia, v. karamell, v. csokoládé)

Elkészítés:


a hozzávalókat összegyúrni, pihentetni, és 3 lapot gyúrni belőle, amit a tepsi hátoldalán megsütünk világosra. A lapokat ízlés szerinti krémmel megtöltjük, és egymásra helyezzük, a tetejére csokimázat teszünk. Ezt is a fogyasztást megelőző napon kell elkészíteni, hogy a lapok átpuhuljanak!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Kókuszos habos krémtekercs
Kókuszos habos krémtekercs

A csésze úgy van írva eredetileg, hogy “török kávéscsésze”, gondolom az valamivel nagyobb, mint a mi mokkás poharunk(!), de a videóban meg lehet figyelni, hogy kb. mekkora. (A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-piskótás krémes
Diós-piskótás krémes

1.Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós kevert süti csokimázzal
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék
Almás-diós kevert süti csokimázzal

A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Bögrés mákos
Bögrés mákos

A margarint a tojással habosra verni. A mákot a cukorral együtt ledarálni. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk