Hozzávalók
Szükségünk lesz:
250 gzsírszegény krémtúró
275 gzsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
4 ev. kanáljoghurt
3 dbtojás
1 csomagvanília ízű puding
2 ev. kanálkakaó
ízlés szerint gyümölcs
ízlés szerint édesítő
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük (esetleg aromát is használhatunk).Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Elkezdjük a rétegezést. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felválta, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába. (Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg.)
A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.
A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
Első lépés: vastagon kikenjük a vajjal a két formát – nem kell lisztezni! Második lépés: 150 fokra, alsó-felső sütésre bekapcsoljuk a sütőt, előmelegítjük, amíg összeállítjuk a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük, és a margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot, majd a két egész tojást. A citromlét is hozzáadjuk, de óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket megfőzzük. (Annyi virslit számoljunk, hogy mindegyik szelet kenyérbe egy fél virslinek van hely.) A kenyérszeletek héját körben vékonyan levágjuk. Egy nyújtófával vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű