50 dkg darált keksz
20 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza(sajtreszelőn lereszelve)
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
10 dkg kókuszreszelé
Lépés 1
A hozzávalókat mérjük ki,majd egy keverőtálba szórjuk és alaposan összegyúrjuk.
Lépés 2
Ha szükséges, 1 kanál langyos tejet adunk hozzá,hogy tökéletes állagot kapjunk.
Lépés 3
Golyókat formázunk belőle.Megforgathatjuk durvára tört csokoládéban,dióban,madulában vagy akár kókuszreszelékben is.
A kadayif tésztát apróbb darabokra tépjük, és az olvasztott vajjal alaposan átitatjuk. Tehetünk még hozzá rózsavizet, fahéjat, kardamont is. Az apróra vágott pisztáciát vagy diót e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok készítése: A porcukrot, a margarint és a mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a tojást, a cukrokat, a vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jó...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat a tojásokkal, a cukorral, és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a csokis, a másikba a va...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes