menu

Családireceptkönyv.hu

Sportszelet


Írta:

Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
2 dl langyos tej
15-20 dkg cukor
rumaroma
10 dkg étcsokoládé (pl. Katica) + az olvasztásához további kb 5 dkg margarin

Elkészítés:


A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a tetejét. Az étcsoki felolvasztásához először kb 5 dkg margarint felmelegítem egy kis edényben, s addig forralom, míg elpárolog belőle a víz, majd lassú lángon felolvasztom benne az étcsokit, majd a masszára öntöm és elsimítom. 20 percig hűtőbe rakom, utána máris fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha szeretnéd kicsit még feldobni, akkor rumos meggyet is nyomkodhatsz bele. A fantáziádra bízom. :)

Sportszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Finom muffin
Finom muffin

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kecskesajtos-meggyes háromszög
Kecskesajtos-meggyes háromszög

A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Eredeti tiramisu
Eredeti tiramisu

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk (akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű). A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alaprecept ♥ Kavart tészta
Alaprecept ♥ Kavart tészta

A cukrot keverd simára a tojásokkal, A maradék száraz anyagokat (liszt sütőpor csipet só) szitáld bele egy másik tálba. A vajat langyosítsd meg és keverd el a tojásos cukros keveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk