20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
3 adag tészta is kevésnek bizonyult. Isteni juharsziruppal és nutellával
A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és forrón összekeverjük a vajjal, és hagyjuk kihűlni. A túrót tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Aztán hozzáadjuk a kristálycu...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat belekockázzuk egy főzőedénybe és barnára pirítjuk. A vanília rudat ketté vágjuk és kikaparjuk a belsejét. A vanília magokat egy nagy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű