20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
3 adag tészta is kevésnek bizonyult. Isteni juharsziruppal és nutellával
A vajat 10 dkg porcukorral és a liszttel elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját, majd sót, vaníliás cukrot és a fél cirom reszelt héját, és kemény tésztát gyúrunk belől. 2 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, majd fokozatosan hozzáadva az olvasztott margarinnal. A rizslisztet összekeverjük a csipet sóval és a sütőporral. Felverjük a tojásfehérjét,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztákat megsütjük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másikat letesszük egy magas peremű tepsibe (nem árt, ha a tészta akkora mint a tepsi)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit, az egészet összedolgozzuk majd 2 felé osztjuk, majd kisütjük őket....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű