20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
3 adag tészta is kevésnek bizonyult. Isteni juharsziruppal és nutellával
A cukrokat, a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 9 tojás sárgáját, a lisztet, a tejet végül a habbá vert tojások fehérjét. Forró sütőben 10 percig magas hőfokon sütjük...
Elkészítési idő:A tejet felforraljuk, felfőzzük benne a zabpelyhet még jól besűrűsödik, belekeverjük az édesítőt és kis tálkákba mérjük. A tetejét meghintjük natúr kakaóporral és/vagy őrölt fahéjj...
Elkészítési idő:A tojás sárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral. A tojás fehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatj...
Elkészítési idő: 1 óra