36 db babapiskóta
0,5 dl tej
16 dkg fehér csokoládé
1,5 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
vaníliaaroma
zöld ételfesték
20 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
A babapiskótákat egy tálcára tesszük. A tejet meglangyosítjuk és átlocsoljuk vele a piskótákat, nem kell eláztatni, a krémtől tovább fog puhulni. A fehér csokoládét felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni, a felvert habba keverjük. A porcukorral, vaníliaaromával ízesítjük, kevés zöld ételfestéket is adhatunk hozzá, hogy halványzöld legyen a krém. A krémet habzsákba töltjük és a piskóták felét megkenjük vele. A másik adag piskótával beborítjuk a krémes piskótákat. Az étcsokoládét felolvasztjuk, a felével bevonjuk a piskóták tetejét. A másik felét hagyjuk kihűlni és a felvert habhoz adjuk. A csokoládés habot habzsákba tesszük és a piskóták tetején elosztjuk. Lehűtve tálaljuk.
A megtöltött babapiskóták akkor is nagyon szépek, ha csak kevés csokoládét csorgatunk rájuk és megszórjuk porcukorral.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék: A kimagozott, finomra vágott datolyát a cukorral, 1 dl vízzel és a narancslével együtt felforraljuk és kevergetve sűrű masszává főzzük. Félretesszük, és hűlni hagyjuk. T...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarinnal, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót. Addig gyúrjuk, még összeáll. Ezután rögtön ki lehet késfok vastagságúra nyújtani, és k...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű