Családireceptkönyv.hu

Habos almás szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
100 g vaj
150 g cukor
180 g liszt
1 tasak sütőpor
4 tojássárgája
4 alma
őrölt fahéj

Tetejére:
1 üveg lekvár (ízlés szerinti)
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a fahéjjal lassú tűzön pár percig pároljuk, hogy kiadja a levét.
Egy szűrőbe öntjük, hagyjuk kihűlni és a tésztához kavarjuk. 25 cm átmérőjű tortaformát kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a tésztát,

Közép meleg sütőben 30 percen át sütjük. Majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, megkenjük a lekvárral.

A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk a lekvárra halmozzuk és elkenjük rajta.

Alacsony hőfokon addig sütjük a tésztát, amíg a hab kissé megbarnul, majd kivesszük és ha kihűlt, szeleteljük

Habos almás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
KEVERT TUROS SUTI
KEVERT TUROS SUTI

Eloszor elkeszieni a turos tolteleket... Villaval osszetorni a turot,hozza adni a cukrot,vaniliat,buzadarat,a citrom reszelt hejat es keves levet,a vegen a kemeny habba vert tojas...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
Francia sós vajas keksz
Francia sós vajas keksz

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, porcukor, só) tálba mérjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a vajat, majd az egészet összegyúrjuk. Hűvös helyen fél órát pihente...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Mákos kalács
Mákos kalács

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk