Hozzávalók a laphoz:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
2 evőkanál gríz
15 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezt követően robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, kakaóport és a sütőport is hozzákeverjük és újra összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokon sütjük 20-30 percen át. Amíg elkészül megcsináljuk a krémet. A tejet, a cukrot és a grízt, vaníliás cukrot összekeverjük és kis tűzön főzni kezdjük, amíg elkezd sűrűsödni. Belekeverjük a kókuszreszeléket is és még pár percig főzzük, de folyamatosan kavargatjuk, hogy ne égjen le. Mikor a sütemény kihűlt megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és elsimítjuk a tetején, majd lehűtjük.
Nyomtatás
A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpacktba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, majd t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: Egy tálba öntjük a kefirt, kókuszzsírt, mézet, tojást. Jól el kell keverni, utána belerakni a többi hozzávalót. Lágy masszát kell kapni. Kb 30x40-es tepsit ki k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű