1 adag házi vajas tészta
5 dl tejszín
250 g reszelt sajt
só (sajt sósságától függően kóstolgatni kell)
8 tojássárgája
250 g vaj
A töltelékkel kezdek: a vaj kivételével minden alapanyagot egy lábasba teszek, addig főzöm, amíg a krém buborékokat vet. Tálcára öntöm, hogy hamarabb kihűljön. Ezután a kihabosított vajjal keverem össze.
A rudakat megkenem olajjal. A tésztát kinyújtom és csíkokra vágom.Feltekerem a formákra. A tésztát kicsit összenyomkodom az illesztésnél, így nem nyílik majd szét.A rudakat tepsire teszem, lekenem tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész.Miután kisült, lehúzom a formáról és feldarabolom.Megtöltöm a habzsákba (nejlonzacskó levágott sarokkal) töltött krémmel.A rolók végeit reszelt sajtba nyomom.
Vajas tészta a VAJAS KIFLINÉL
A langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután teg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElkészítése Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal összekeverve, tortaformába töltjük. A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű