1 adag házi vajas tészta
5 dl tejszín
250 g reszelt sajt
só (sajt sósságától függően kóstolgatni kell)
8 tojássárgája
250 g vaj
A töltelékkel kezdek: a vaj kivételével minden alapanyagot egy lábasba teszek, addig főzöm, amíg a krém buborékokat vet. Tálcára öntöm, hogy hamarabb kihűljön. Ezután a kihabosított vajjal keverem össze.
A rudakat megkenem olajjal. A tésztát kinyújtom és csíkokra vágom.Feltekerem a formákra. A tésztát kicsit összenyomkodom az illesztésnél, így nem nyílik majd szét.A rudakat tepsire teszem, lekenem tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész.Miután kisült, lehúzom a formáról és feldarabolom.Megtöltöm a habzsákba (nejlonzacskó levágott sarokkal) töltött krémmel.A rolók végeit reszelt sajtba nyomom.
Vajas tészta a VAJAS KIFLINÉL
A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, és a darált tepertővel eldolgozzuk. Közepébe belemorzsoljuk az élesztőt, ráborítjuk a tejfölt, és a tojások sárgáját. Ezt az utób...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csigakeksz két tésztájához a hozzávalókat külön-külön összekeverjük és összegyúrjuk. (Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá egy kevés tejfölt.) A keksztésztákból cipót formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverés). A tojásokat a kókuszvirág cukorral elektromos habverővel magas fokozaton addig keverjük, míg sűrű krém nem lesz belőle (kb. 10 perc)....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű