18 cm ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ
60 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
20 dkg puha margarin
10 dkg étcsokoládé, olvasztva
2 evőkanál rum
kb. 2 dl tej
krémhez:
3 dl tej
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
díszítéshez:
20 dkg kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kókuszreszelékkel szórt munkalapon kb. fél cm vastag, 18 cm átmérőjű, kerek lapokat nyújtunk belőle, 5 darabot. A hatodik részből egy kb. 15×20 cm
téglalapot nyújtunk.
A krémhez a hagyományos módon pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingporból. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha margarinnal. A krémből félreteszünk 3-4 evőkanálnyit (plusz a díszítéshez), a többivel 4 rétegben összetöltjük a kerek lapokat.
A félretett krémmel vékonyan megkenjük a téglalap alakú lapot is, majd egy sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, és 1 cm széles tekercseket vágunk belőle.
A tortát a vékony szeletekre vágott kókusztekercsekkel díszítjük, a maradék krémet csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a reszelt citrom héját és levét. Az egészet habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk...
Elkészítési idő:A tésztához a hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével összekeverjük - 30 percig kelesztjük - rizslisztezett nyújtólapra borítjuk, lapot nyújtunk belőle -...
Elkészítési idő: 1,5 óratésztához: a hozzávalókat tálba teszem és tésztát gyúrok belőle. Lehet kézzel is, de jobban szeretem robotgéppel készíteni, mert úgy nem olvad meg a kezem melegétől a vaj. Nagyjáb...
Elkészítési idő:A tojásokat elválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük. A...
Elkészítési idő: