250 g vaj
200 g cukor
2 cs vaníliás cukor
450 g liszt
4 tojás
1 cs sütőpor
3,5 dl tej
3 ek kakaópor
680 g-os meggybefőtt
1 citrom lereszelt héja
1 csipet só
A kissé megolvasztott vajat, a kétféle cukorral és a citromhéjjal robotgéppel összedolgozzuk, majd a tojásokat egyenként beletesszük.
A lisztet és a sütőport egy csipet sóval elkeverjük, és a nedves masszába adagoljuk 3 dl tejjel felváltva.
Amikor a robotgép összedolgozta a hozzávalókat, a sütőpapíros tepsi aljára öntjük a tészta háromnegyedét, és ráhalmozzuk az előzetesen lecsöpögtetett és lisztbe forgatott meggyet.
A maradék tésztába beletesszük a kakaót és a fél dl tejet, majd a meggyes masszára kanalazzuk, és elegyengetjük. 170 °c-os sütőbe tesszük, és 25 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Mézes lap A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátuljá...
Elkészítési idő: 1 es fel oraA tészta begyúrása: A vajat és a mézet kissé melegítsük meg, hogy éppen csak folyékony legyen. A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát szitáljuk össze. Majd a többi anyaggal...
Elkészítési idő: 1 óraA kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros t...
Elkészítési idő: