menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos eper szelet


Írta:

Elk. idő: 2óra
Adag: 24-32 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
-3 tojás
-12,5 dkg kristálycukor
-5 dkg zsír
-12,5 dkg liszt
-1 sütőpor
-0,5 citrom héja és leve
Krém:
-4 Danon epres joghurt /125 g-os/
-20 dkg porcukor
-2 vaníliás cukor
-0,5 citrom héja és leve
-3 dl OKÉ habtejszín
-porzselatin /kb 25g/
-1 dl víz
-0,5 kg eper
Zselé:
-1 evőkanál porzselatin
-0.5dl víz
-2,5dl befőttlé

Elkészítés:


-A kapcsos tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
-Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük egy kis csipet sóval.
-A sárgáját a cukorral jól kikeverjük, belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a masszára szitáljuk, majd ezzel is elkeverjük. Végül a tojásfehérjéből készült habbal már csak fakanállal elegyítjük. Előmelegített sütőben takarékon sütjük. Deszkára borítva kihűtjük.
-A krémet csak akkor kezdjük készíteni, ha a tészta teljesen kihűlt. A tepsit mosogassuk el, az aljára helyezzük vissza a tésztát, a tepsi keretét jól vajazzuk ki, így szereljük az aljához.
-A joghurtokat a kétféle cukorral és a citromlével és héjjal simára keverjük
-Felverjük a tejszínt keményre és félre tesszük.
-Forráspontig melegítjük a vizet, majd a tűzről levéve a zselatinra öntjük és csomómentesre keverjük, kihűtjük langyosra és a joghurtos masszához keverjük.
-A tejszínhab felét is a masszához keverjük. A megtisztított gyümölcsből tegyük félre a díszítésre szánt szemeket, a többit aprítsuk a krémbe, keverjük össze, végül adjuk hozzá a tejszín másik felét. Simítsuk a tésztára a krémet tegyük a hűtőbe dermedésig, majd díszítsük a maradék gyümölccsel és tegyük vissza a hűtőbe.
-Egy kis láboskában keverjünk el egy evőkanál zselatint 0.5 dl vízzel, majd hígítsuk 2,5 dl meggybefőtt levével és gyöngyözésig melegítsük, majd hűtsük ki. Ha dermedni kezd, öntsük a sütire és hűtsük egy éjszakán át.

Trükkök, tippek, praktikák:


-Az alja készülhet babapiskótából vagy kekszből is./30dkg győri mézes keksz+15 dkg vaj, 1 teáskanál rumaroma/
-Amíg a tészta sül és hűl, a gyümölcsöt előkészíthetjük és kimérhetjük, előkészíthetjük a krémhez valókat.
-Más gyümölcsből is készíthetjük, akkor a joghurtot ennek megfelelően válasszuk.
-Barack befőtt levéből világos zselatin készíthető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csavart briós
Csavart briós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodakrémes
Csodakrémes

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, gázsütőnél 3-as fokozat. Vegyük külön a tojások sárgáját, és fehérjét. Robotgép segítségével keverjük össze a tojások sárgáját a...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés királynő szelet
Csokoládés királynő szelet

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós kifli
Diós kifli

6 cipó készítése, éjszakára pihenni hagyni. A tojás fehérjét felverjük, majd összekeverjük a dióval és a cukorral.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk