Tészta:
-3 tojás
-12,5 dkg kristálycukor
-5 dkg zsír
-12,5 dkg liszt
-1 sütőpor
-0,5 citrom héja és leve
Krém:
-4 Danon epres joghurt /125 g-os/
-20 dkg porcukor
-2 vaníliás cukor
-0,5 citrom héja és leve
-3 dl OKÉ habtejszín
-porzselatin /kb 25g/
-1 dl víz
-0,5 kg eper
Zselé:
-1 evőkanál porzselatin
-0.5dl víz
-2,5dl befőttlé
-A kapcsos tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
-Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük egy kis csipet sóval.
-A sárgáját a cukorral jól kikeverjük, belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a masszára szitáljuk, majd ezzel is elkeverjük. Végül a tojásfehérjéből készült habbal már csak fakanállal elegyítjük. Előmelegített sütőben takarékon sütjük. Deszkára borítva kihűtjük.
-A krémet csak akkor kezdjük készíteni, ha a tészta teljesen kihűlt. A tepsit mosogassuk el, az aljára helyezzük vissza a tésztát, a tepsi keretét jól vajazzuk ki, így szereljük az aljához.
-A joghurtokat a kétféle cukorral és a citromlével és héjjal simára keverjük
-Felverjük a tejszínt keményre és félre tesszük.
-Forráspontig melegítjük a vizet, majd a tűzről levéve a zselatinra öntjük és csomómentesre keverjük, kihűtjük langyosra és a joghurtos masszához keverjük.
-A tejszínhab felét is a masszához keverjük. A megtisztított gyümölcsből tegyük félre a díszítésre szánt szemeket, a többit aprítsuk a krémbe, keverjük össze, végül adjuk hozzá a tejszín másik felét. Simítsuk a tésztára a krémet tegyük a hűtőbe dermedésig, majd díszítsük a maradék gyümölccsel és tegyük vissza a hűtőbe.
-Egy kis láboskában keverjünk el egy evőkanál zselatint 0.5 dl vízzel, majd hígítsuk 2,5 dl meggybefőtt levével és gyöngyözésig melegítsük, majd hűtsük ki. Ha dermedni kezd, öntsük a sütire és hűtsük egy éjszakán át.
-Az alja készülhet babapiskótából vagy kekszből is./30dkg győri mézes keksz+15 dkg vaj, 1 teáskanál rumaroma/
-Amíg a tészta sül és hűl, a gyümölcsöt előkészíthetjük és kimérhetjük, előkészíthetjük a krémhez valókat.
-Más gyümölcsből is készíthetjük, akkor a joghurtot ennek megfelelően válasszuk.
-Barack befőtt levéből világos zselatin készíthető.
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyenget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejfölt habosra keverjük a cukorral, olajjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a levétől lecsepegtetett, kis kockákra vágott...
Elkészítési idő: 10p.elok.90p su Nehézség: Könnyű