Családireceptkönyv.hu

Hólabdapudingos mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 tojás
3 evőkanál porcukor
4 evőkanál langyos méz
5 dkg vaj
45 dkg liszt
5 + 2 evőkanál tej
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor

Krém:

2 csomag hólabda pudingpor (CBA-ban kapható)
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
kakaópor

Máz:

1 tojásfehérje
fél citrom leve
20 dkg porcukor



Forrás: http://webcukraszda.hu/holabdapudingos-mezes-kremes/

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaót, amit 2 evőkanál tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25 × 35 cm), majd megsütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.

Összeállítjuk a süteményt:

barna lap
sárga krém
sárga lap
barna krém
sárga lap
sárga krém
barna lap
citrommáz

A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.


Forrás: http://webcukraszda.hu/holabdapudingos-mezes-kremes/

Hólabdapudingos mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Porhanyós túrós félholdacskák
Porhanyós túrós félholdacskák

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsol...

Elkészítési idő: 1,30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boldogító Barackos csiga
Boldogító Barackos csiga

A tésztához lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben felfuttatott élesztővel, csipet sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapju...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Golyók - Banángolyó - OK
Golyók - Banángolyó - OK

1. A banánokat összenyomjuk villával, a többi hozzávalót hozzáadjuk, és gombócokat formázunk belőle, ezeket kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
CSODA DIÓS-MÁKOS
Avatar Tari Éva Kedvelnék
CSODA DIÓS-MÁKOS

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk