60 dkg finom liszt,
2 db tojás sárgája,
20 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só,
kb. 15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.
A töltelék:
2 kg. reszelt alma,
őrölt fahéj,-ízlés szerint.
cukor-almától függően,
2 cs vaníliás cukor,
10 dkg dió.
Tetejére:
1 db. egész tojás.
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele mind/
A tésztát kettőbe vesszük és kinyújtjuk .Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, azt megszórjuk a dióval, rátesszük az ízesített kinyomkodott almát, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
Közepes lángon sütjük. 25-30 perc kb.
Jó étvágyat kívánok!
A tésztához a mézet, a cukrot, a margarint, a tojást összekeverni, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel elegyítjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszelem, fahéjjal és cukorral ízesítem. Kicsit hagyom állni, majd a levét kinyomkodom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt, jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsünk egy adag leveles vajastésztát, de most csak 0,5 dkg élesztőt tegyünk bele Négyszeri hajtogatás és pihentetés után nyújtsuk ki 36×36 cm méretűre, majd sodrófára csavarva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz Eszterházy torta recept az alábbi módon készíthető el: A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmér...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz