60 dkg finom liszt,
2 db tojás sárgája,
20 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só,
kb. 15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.
A töltelék:
2 kg. reszelt alma,
őrölt fahéj,-ízlés szerint.
cukor-almától függően,
2 cs vaníliás cukor,
10 dkg dió.
Tetejére:
1 db. egész tojás.
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele mind/
A tésztát kettőbe vesszük és kinyújtjuk .Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, azt megszórjuk a dióval, rátesszük az ízesített kinyomkodott almát, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.
Közepes lángon sütjük. 25-30 perc kb.
Jó étvágyat kívánok!
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben lesz időd összeállítani a tésztát és a krémet is. A kosárkák tésztájához keverd össze először a kókuszlisztet, zabkorpát és a fehérjeport, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA cukrot elkeverjük a tojással és az 5 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a sütőporral, dióval elegyített lisztet és 5 kanál vízzel elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett tepsiben előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet jól össze gyúrjuk majd kb 1 diónyit szét lapogatunk a kezünkbe. Megtöltjük 1 szem meggyel ezután golyót formálunk majd meghempergetjük kókusz reszelékben.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű