menu

Családireceptkönyv.hu

Alaprecept ♥ Piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vanília aroma
pár csepp citromlé v. csipet borkősav

Elkészítés:


A lényeg: tojásonként 2 dkg (kb.1 ek.) liszt és cukor
Ez a szabály az M-es tojásra érvényes.

Először is kapcsold be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni, mialatt dolgozol a habbal. 180°-ra állítsd.
Válaszd szét a tojásokat.
A cukor egy részét add hozzá a sárgájához és keverd simára. A sárgájába a cukron kívűl még tedd bele a vaníliát
és a sütőport is, keverd addig amedig halvány sárga, nagyon sűrű majdnem kemény habot kapsz. Kezdd el verni a fehérjét, amikor kezd habosodni, akkor lassan adagold bele a maradék cukrot. Adj hozzá pár csepp citromlét vagy egy csipet borkősavat is, gyönyörű állagot kap tőle a felvert hab. Verd a fehérjét kb. tejföl kemény állagúra. Ha tálat a felemeled és már nem folyik ki belőle, akkor jó.
A kemény fehér hab kb. felébe beleforgatjuk a simára kevert sárgáját, óvatos lentről felfelé haladó körkörös mozdulatokkal. Használhatjuk erre a habverőt is. Ezután kis adagokban beleszitáljuk a lisztet, és beleforgatjuk a krémbe szintén lentről felfelé haladó körkörös mozgással. Lényeges, hogy SZITÁLD a lisztet.
A fehér hab maradékát is beforgatjuk a krémbe.
Sütőpapírt használunk, de amennyiben vajazunk, akkor a sütő edény oldalát tilos vajazni, mert összeesik a tészta.
Süsd 180 fokon 25-30 percig. Amíg sül a tészta, tilos kinyitni a sütő ajtaját. (összeesik a tészta)

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortakarikához, 8-10 db tojásra van szükségünk.
♥ Ha kakaós pikótát szeretnél, a hozzáadott kakakó mennyiségével csökkentsd a liszt mennyiségét.

Alaprecept ♥ Piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Fanta szelet
Fanta szelet

A tészta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztel, kakaóporral és sütőporral óvatosan a habho...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Cseresznyés rétes
Cseresznyés rétes

A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite- fahéjas tésztával
Almás pite- fahéjas tésztával

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lábasba tesszük a cukorral és citromlével együtt puhára dinszteljük. Elfőzzük a levét,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar narancsos gyümölcskenyér
narancsos gyümölcskenyér

A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot és összekeverjük. A margarint meglangyosítjuk,/kissé olvadjon meg/, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk