6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vanília aroma
pár csepp citromlé v. csipet borkősav
A lényeg: tojásonként 2 dkg (kb.1 ek.) liszt és cukor
Ez a szabály az M-es tojásra érvényes.
Először is kapcsold be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni, mialatt dolgozol a habbal. 180°-ra állítsd.
Válaszd szét a tojásokat.
A cukor egy részét add hozzá a sárgájához és keverd simára. A sárgájába a cukron kívűl még tedd bele a vaníliát
és a sütőport is, keverd addig amedig halvány sárga, nagyon sűrű majdnem kemény habot kapsz. Kezdd el verni a fehérjét, amikor kezd habosodni, akkor lassan adagold bele a maradék cukrot. Adj hozzá pár csepp citromlét vagy egy csipet borkősavat is, gyönyörű állagot kap tőle a felvert hab. Verd a fehérjét kb. tejföl kemény állagúra. Ha tálat a felemeled és már nem folyik ki belőle, akkor jó.
A kemény fehér hab kb. felébe beleforgatjuk a simára kevert sárgáját, óvatos lentről felfelé haladó körkörös mozdulatokkal. Használhatjuk erre a habverőt is. Ezután kis adagokban beleszitáljuk a lisztet, és beleforgatjuk a krémbe szintén lentről felfelé haladó körkörös mozgással. Lényeges, hogy SZITÁLD a lisztet.
A fehér hab maradékát is beforgatjuk a krémbe.
Sütőpapírt használunk, de amennyiben vajazunk, akkor a sütő edény oldalát tilos vajazni, mert összeesik a tészta.
Süsd 180 fokon 25-30 percig. Amíg sül a tészta, tilos kinyitni a sütő ajtaját. (összeesik a tészta)
♥ Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortakarikához, 8-10 db tojásra van szükségünk.
♥ Ha kakaós pikótát szeretnél, a hozzáadott kakakó mennyiségével csökkentsd a liszt mennyiségét.
1. Keverje krémes állagúra a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adja hozzá a tojást és keverje az egészet addig, míg világos és habos állagú masszát nem kap. 2. Adja h...
Elkészítési idő: 1 oraAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...
Elkészítési idő:Készítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg...
Elkészítési idő: